'Kamuda mülakatı bir değerlendirme aracı olmaktan çıkarın'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, mülakatların değerlendirme aracı olmaktan çıkarılmasını ve öğretmen atamalarının KPSS sonuçlarına göre yapılmasını talep etti.

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Bilecik'te düzenlenen 'CHP Eğitim Buluşmaları' etkinliğinde yaptığı açıklamada, AK Parti'nin seçim öncesinde verdiği mülakatları kaldırma vaadinin unutulduğunu ifade etti. Özçağdaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 yılındaki aday tanıtım toplantısında "Mülakatları kaldıracağız" sözünü hatırlatarak, bu vaadin yerine getirilmediğini belirtti.

Özçağdaş şöyle devam etti:

"Siyaset vaatler ve sözler üzerinedir. Sayın Cumhurbaşkanının ve Cumhur İttifakı'nın verdiği sözleri tuttuğuna dair beyanatlarını not etmek isterim. Ancak bu konuda verilen sözler tutulmadı. Türkiye'yi verdiğiniz sözü tutmaya çağırıyorum. Mülakatları bir değerlendirme aracı olmaktan çıkarın."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın mülakat uygulamasına devam etmesini eleştiren Özçağdaş, "Sayın Bakan, mülakatları kaldırma vaadini unuttu. KPSS sonuçları ile bir gün içerisinde tüm öğretmenlerimizi atayın" çağrısında bulundu. Ayrıca, öğretmenlik mesleği kanun teklifine yönelik eleştirilerde bulunan Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı'na kapsamlı bir personel kanunu için eğitim sendikaları, meslek kuruluşları ve eğitim fakültelerinin de dahil olduğu bir çalışma yapılması çağrısında bulundu.

memur5.com

Bakmadan Geçme