'Kentleşme Sürecinde Denizli Çalıştayı'

-TÜBİTAK desteğiyle PAÜ'nün düzenlediği çalıştayda kentin geleceği masaya yatırıldı

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) 'Kentleşme Sürecinde Denizli Çalıştayı' düzenlendi.

TÜBİTAK'ın da desteğiyle PAÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen çalıştayda, kentin, sosyal ekonomik, fiziki ve ekolojik yapısına ilişkin öngörüler sunuldu.

Çalıştayın açılışında konuşan PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sülün Evinç Torlak, Denizli'ye farklı bir pencereden bakılarak hazırlanan kentleşme sürecinin hikayesini merak ettiğini belirtti.

Torlak, 10 yıllık süreçte insan ve kent manzaraları hakkında Denizli üzerine yaptıkları çalışmalarını fotoğraflar ile anlattı.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş ise, 'Kentsel Kırsal Kuşaklarda Peyzaj Deseni ve Ekolojik Süreç Etkileşimi: Denizli Örneği' projesinin tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.

Projenin amacının, kentsel-kırsal kuşaklarda kentleşmenin peyzaj deseni ve ekolojik süreç üzerine etkisini ölçmek olduğunu ifade eden Görmüş, kentleşmenin ekonomik, sosyal, fiziksel ve ekolojik değişkenlerini belirlemeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Görmüş, çalıştayın sonuçlarını yerel yönetimler ve paydaşlarla değerlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

PAÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şimşek, eski çağlarda kentleşmeyi, 'Laodikya'da Kentleşme' konulu sunumuyla anlattı.

Çalıştayda, katılımcılar 14 farklı sunum yaptı.

Bakmadan Geçme