Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 96 itfaiye eri alacak

Adaylar 21-29 Kasım tarihleri arasında şahsen başvuruda bulunabilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, belediye bünyesinde istihdam edilmek üzere 96 itfaiye eri alımı yapacağını duyurdu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak çalışacak olan itfaiye erleri, Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümlerine göre açıktan atama yoluyla belirlenecek. Başvurular, 21 Kasım 2024 ile 29 Kasım 2024 tarihleri arasında şahsen yapılacak olup, posta ve e-posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

İtfaiye eri pozisyonuna başvuracak adaylar, KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olma şartını taşıyacak. Alım yapılacak kadrolar için itfaiyecilik ve yangın güvenliği, itfaiyecilik ve sivil savunma gibi ilgili ön lisans programlarından mezun olma şartı aranıyor. Ayrıca en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekiyor. Erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda ise en az 1.60 metre boyunda olmak ve kilo-boy farkının 10 kilogramı geçmemesi de başvuru koşulları arasında yer alıyor.

Başvuruların ardından yazılı ve uygulamalı sınav yapılacak. Yazılı sınav, 7 Aralık 2024 tarihinde Kocaeli'de İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılacak. Uygulamalı sınav ise 16-27 Aralık 2024 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek. Yazılı sınavda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve mahalli idarelerle ilgili mevzuat konuları yer alacak. Uygulamalı sınavda ise mesleki bilgi, araç kullanımı ve fiziksel dayanıklılık gibi unsurlar değerlendirilecek.

Başvuru koşulları arasında Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suça karışmamış olmak gibi genel şartlar bulunuyor. Adayların başvurusu sırasında boy ve kilo ölçümleri de sağlık personeli gözetiminde yapılacak.

Başvurular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi üzerinden elektronik ortamda doldurulacak başvuru formunun çıktısı alınarak tamamlanacak. Adaylar, başvuru sırasında diploma, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve KPSS sonuç belgesi gibi gerekli evrakları sunacaklar. Eksik veya hatalı başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, KPSS puanlarına göre sıralanacak ve boş kadro sayısının 5 katı aday yazılı ve uygulamalı sınava çağrılacak. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sınava katılma hakkı elde edecek. Sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar, KPSS puanları ile yazılı ve uygulamalı sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenen başarı puanına göre atanacak.

Atamaya hak kazanan adaylar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesinde ilan edilecek.

memur5.com

Bakmadan Geçme