Kocaeli'deki Akçaray Tramvay Projesi

- Sanayi kenti Kocaeli'yi raylı ulaşımla tanıştıracak olan Akçaray Tramvay Projesi kapsamında günde 25 metre ray döşendiği bildirildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kenti raylı ulaşımla tanıştıracak olan Akçaray Tramvay Projesi kapsamında şu ana kadar 200 metre ray döşendiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların konforlu ve hızlı ulaşımını sağlamak için hayata geçirilen Akçaray Tramvay Projesi kapsamındaki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Sekapark arasındaki tramvay hattında şu ana kadar 200 metre ray döşendiği bilgisi verilen açıklamada, 'Çalışmalarda, ray döşeme işlemleri titizlikle yürütülüyor. Öncelikle güzergahın bulunduğu yollara 7 santimetrelik beton dökülüyor. Daha sonra ilk betonun üzerine çift sıralı çelik hasırın bulunduğu 28 santimetrelik donatılı bir beton imalatı ekleniyor.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 35 santimetrelik betona monte edilen ray bağlantı elemanlarında özel titreşim ve ses sönümleyicilerin kullanıldığı vurgulanarak, şu bilgilere yer verildi:

'Toplamda 46 bin adet ray bağlantı elemanının montesinin yapılacağı işlemlerde hata payını sıfıra indirmek için en ince ayrıntısına kadar hesap yapılıyor. Monte işlemlerinin ardından ise lastik tekerlekli araçların da kullanabilmesi için rayların arasına yine 15 santimetrelik beton dökülüyor. Son olarak asfalt döküm işlemi yapılıyor. Tüm bu aşamaların yapıldığı tramvay hattı döşeme çalışmasında günde çift yönlü olarak 25 metre ray döşenebiliyor.'

Bakmadan Geçme