Konak Belediyespor şampiyonluk kupasına kavuştu

- Türkiye Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde üst üste dördüncü kez şampiyonluğa ulaşan Konak Belediyespor kupasını aldı

İZMİR (AA) - Türkiye Kadınlar Futbol 1.Ligi'nde üst üste dördüncü şampiyonluğuna ulaşan Konak Belediyespor şampiyonluk kupasını aldı.

Atilla Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende konuşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi, TFF Amatör Kurul Başkanı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez, kadın futboluna büyük önem verdiklerini ve önemli projeleri uygulamaya koyduklarını söyledi.

Düşmez, Konak Belediyespor'u kutlayarak, kadın futbolunun gelişimi için tabanda da önemli çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Konak Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gönen de üst üste gelen 4 şampiyonluğun çok kıymetli olduğunu belirterek, 'Bu şampiyonluğun çok farklı anlamları var. Büyük zorluklara rağmen başardık. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan beklentimiz yüksek. Kadın ligine daha çok katkıda bulunacaklarını biliyorum.' dedi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da şampiyonluğun çok zor şartlarda elde edildiğini kaydetti.

Zorluklara rağmen takımın şampiyonluğa ulaştığını belirten Pekdaş, 'Sadece maddi bazı değerlerle değil, inançla bir şeyler yapılabileceğini biliyorduk. Konak, Türkiye'nin aydınlık yüzü.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından şampiyonluk kupasını alan futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Konak Belediyespor, 27 Mart'ta oynanan ligin son maçında deplasmanda Trabzon İdmanocağı'nı 1-0 mağlup etmişti. Sezonu 48 puanla tamamlayan İzmir temsilcisi, kupa törenini İzmir'de yapmak istediğini TFF'ye bildirmişti.

Bakmadan Geçme