Koza-İpek Holding ve bağlı 11 şirketin Hazine hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi

12 şirketin Hazine'ye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Firari FETÖ'cü Hamdi Akın İpek ve aile fertlerine ait iken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası devlet tarafından el konularak önce Türkiye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen (TMSF), 15 Nisan 2023'te de Hazine'ye devredilen Koza-İpek Holding AŞ ve bağlı 11 şirketin Hazine'ye ait hisseleri 20 Ağustos 2024 itibarıyla Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

"Bazı Ticari Ünvanları Yazılı Şirketlerin Sermayelerinde Bulunan Hazineye Ait Hisselerin Tamamının, Ana Ortaklık-İştirak İlişkileri De Korunmak Suretiyle Bir Bütün Halinde Türkiye Varlık Fonuna Aktarılmasına Dair Karar" Resmi Gazete'nin 20 Ağustos 2024 tarihli sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Koza-İpek Holding AŞ ve bağlı 11 şirketin Hazine'ye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Resmî Gazete'de yayımlanan bu karardaki ekli listede, toplamda 12 şirketin ismi yer aldı.

İşte Hazine'ye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredilen o şirketlerin listesi:

SIRA NO ŞİRKETİN TİCARET SİCİLİNDEKİ ÜNVANI
1 Koza-İpek Holding Anonim Şirketi
2 İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim Anonim Şirketi
3 Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri Anonim Şirketi
4 ATP İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi
5 ATP Havacılık Ticaret Anonim Şirketi
6 ATP Koza Turizm Seyahat ve Ticaret Anonim Şirketi
7 REK-TUR Reklam Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi
8 Koza Prodüksiyon ve Ticaret Anonim Şirketi
9 İpek Online Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi
10 Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi
11 Özdemir Antimuan Madenleri Anonim Şirketi
12 Koza İpek Tedarik Danışmanlık ve Araç Kiralama Ticaret Anonim Şirketi

15 Nisan 2023'te Koza İpek Holding Şirketleri Hazine'ye Devredildilmişti

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 15 Nisan 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Koza İpek Holding'e bağlı şirketlerin hisselerinin Hazine'ye devredildiğini duyurmuştu. Açıklamada, Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği müsadere kararının, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından düzeltilerek onandığı belirtilmişti. Bu karar ile Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlerin hisseleri, iyi niyetli pay sahipleri ve üçüncü kişilerin hakları saklı kalmak kaydıyla Hazine'ye aktarılmış oldu.

Yargılama sürecinin 8 yıl sürdüğü ifade edilirken, halka açık olan şirketlerin hisselerinin Borsa İstanbul'da işlem görmeye devam edeceği de vurgulanmıştı. Ayrıca uluslararası bir tahkim mahkemesinin, FETÖ/PDY firarisi Hamdi Akın İpek'in Türkiye aleyhine açtığı 6 milyar dolarlık davada, oy birliğiyle Türkiye lehine karar verdiğinin altı çizilmişti. Londra'daki Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıklarının Çözüm Merkezi'nde (ICSID) görülen bu dava, 2022'de sonuçlanmıştı. İngiltere Yüksek Mahkemesi de TMSF'nin kayyım olarak görevlendirilmesinin hukuka uygun olduğunu kabul ederek Hamdi Akın İpek'in temyiz başvurusunu reddetmişti.

memur5.com

Bakmadan Geçme