KPSS Alan Bilgisi sınavları bu hafta sonu gerçekleştirilecek
KPSS Alan Bilgisi sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçları 23 Ağustos'ta açıklanacak.
ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, 2024 KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavlarının ilk oturumu 20 Temmuz Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak. Bu oturumda kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanlarından sorular sorulacak. Aynı gün saat 14.45'te ise hukuk, iktisat ve maliye alanlarını kapsayan ikinci oturum gerçekleştirilecek. Her iki oturumda da adaylara 150 dakika süre verilecek.
21 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te başlayacak üçüncü oturumda ise işletme, muhasebe ve istatistik alanlarından sorular sorulacak ve sınav 160 dakika sürecek. Engelli adaylara ek olarak 30 dakika süre verilecek.
Sınavlarda adaylara her test için 40 çoktan seçmeli soru yöneltilecek ve istatistik testi için 60 dakika, diğer testler için ise 50'şer dakika süre tanınacak.
Kimlik kartını kaybeden veya kimlik kartı eksik olan adaylar için sınav günlerinde il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak. Sınav sonuçları ise 23 Ağustos'ta açıklanacak.
2024-KPSS: Alan Bilgisi Oturumları İçin Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri
Sınav günü açık tutulacak il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin listesi de açıklandı. ÖSYM'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
"20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanacak 2024-KPSS Lisans Sınavı'nın Alan Bilgisi oturumlarına girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartı'nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı'nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerde ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü 07.00 ile 14.30 saatleri arasında, 21 Temmuz 2024 Pazar günü ise 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.
Bu amaçla sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeliyle birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen hiçbir belge sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir."
ÖSYM Başkanı'nın açıklaması
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavların 30 ilde, 35 merkezde yapılacağını ve toplamda 171 bin 655 adayın sınavlara başvurduğunu belirtti. Sınavlar için 448 bina ve 6 bin 341 salon kullanılacak, 22 bin 556 kişi görev alacak ve sınav güvenliği için 2 bin 727 emniyet görevlisi sahada olacak. Ayrıca, 346 engelli aday, gaziler ve şehit-gazi yakınlarından 1436 kişi sınav ücretinden muaf tutuldu. Prof. Dr. Ersoy, sınava katılacak adaylara başarılar, görevlilere ise kolaylıklar diledi.