Kura işlemlerini başlatmayan okullara MEB'den uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı, kura işlemlerini başlatmayan okulları uyararak sürecin ivedilikle tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kura işlemlerini başlatmayan okullara yönelik uyarılarda bulundu. Bakanlık, kayıt listelerinin MERNİS üzerinden güncellendiğini ve nakil işlemlerindeki sorunların giderildiğini açıkladı.

Bakanlık, okul kayıt ve kura işlemlerinde yaşanan aksaklıkları gidermek için önemli adımlar attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, kura işlemlerini başlatmayan veya başlatamayan okulların kayıt listeleri MERNİS üzerinden güncellendi. Ayrıca, okulların nakil kabul bekleyen öğrencilerine işlem yapamamaları durumları da düzeltildi. Okulların mevcut şubelerini açık ya da kapalı duruma getirme kısıtlaması kaldırıldı ve bu işlemlerin il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılabilecek şekilde güncellendi.

Bakanlık, yapılan kontrollerde kura işleminin gerçekleştirilmesine engel olan herhangi bir eksiklik bulunmadığı halde halen kura işlemini yapmayan okulların olduğuna dikkat çekti ve bu okulların kura işlemlerini ivedi bir şekilde başlatmaları gerektiğini vurguladı.

memur5.com

Bakmadan Geçme