Kütahya'da 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' yürüyüşü

- Kütahya'da otizme dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' sebebiyle şehir merkezinde yürüyüş düzenledi.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen dernek üyeleri, üzerinde otizm hakkında sosyal mesajlar içeren döviz ve pankartlarla Zafer Meydanına kadar yürüdü.

Burada açıklamada bulunan dernek başkanı Niger Çelik, otizme dikkat çekmek için etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Otizmin nedeninin tamamen bilinmemekle birlikte nörolojik bir bozukluk olduğunun bilindiğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

'Otizmin genetik olmadığı ve bazı genlerdeki bozukluğun otizme yol açtığı söylenmektedir. Otizmin, ailelerin sosyal veya ekonomik durumları ile de hiçbir alakası yoktur. Otizm kısaca, asosyal bireyler demektir. Otizmliler için yapılması gereken uygun ve özel eğitimle beraber sosyalleştirme çalışma ve çabası olmalıdır. Otizmin şu ana kadar ki en iyi tedavisi sevgi ve ilgidir. Otizmli bireyleri toplum içerisine çıkarabilmek, sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde bol bol bulundurmak bu kişileri topluma kazandırmaya yardımcı olacaktır. Bize düşen görev budur. Bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi gerekmektedir.'

Yapılan araştırmaların otizmin toplum içinde giderek arttığını gösterdiğini ifade eden Çelik, 'Bu konuda devletimizden isteğimiz, eğitimde kalite, uygunluk, özel eğitim, ailelere destek olunması, bakım yerleri, sosyal ve sportif tesisler, çalışma hayatı için uygun çalışma yerlerinin temin edilmesidir. Her türlü engel alanında benzer çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bu çalışmaların devamını diliyoruz.' diye konuştu.

Kentteki bazı sivil toplum kuruluşları ile Kütahya Germiyan Geleneksel Okçuluk Derneği'nin de özel kıyafetleri ile desteklediği yürüyüş, dernek yöneticilerinin yaptığı konuşmaların ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme