Lunapark cinayeti sanığına 25 yıl hapis

ADANA (AA) - Adana'da Lunapark görevlisi 52 yaşındaki Tahir Enük'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 22 yaşındaki Ramazan Tekin 25 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 1 yıldır müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Ramazan Tekin karar duruşmasına çıktı.

Katil Zanlısı Tekin, avukatının da katıldığı duruşmadaki son savunmasında, arkadaşları ile Adnan Menderes Bulvarı'ndaki lunaparka eğlenmeye gittiklerini belirterek, 'Ben eğlence makinesine tek başıma bindim. Bu sırada portatif yer çöktü. Elimde önce bıçak yoktu. Düşünce üzerime kalabalık saldırdı. Kafamda şişe kırdılar. Yere düşen bıçağı alıp kendimi korumak için rastgele salladım. Kaçmak istedim ama beni bırakmadılar, her şey kamera kayıtlarında görülüyor' dedi.

Mahkeme heyeti, Tekin'i önce müebbet hapse mahkum etti. Daha sonra, duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 25 yıla indirdi. Aynı davada tutuksuz yargılanan 5 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Lunapark'ta 16 Mayıs 2015'te çıkan kavgada Ramazan Tekin, lunapark görevlisi Tahir Enük'ü bıçaklayarak öldürmüştü.

Bakmadan Geçme