Mahkeme iptal etmişti Kanal İstanbul planları yeniden askıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mahkemece iptal edilen Kanal İstanbul planlarını yeniden onaylayarak İstanbul'a ihanet ettiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mahkemenin iptal ettiği Kanal İstanbul planlarını yeniden onaylayarak askıya çıkardığını açıkladı. Zeybek, “İstanbul'a ihanet projesi mahkeme kararlarına rağmen bakanlık eliyle canlandırılmaya çalışılıyor” dedi.

Zeybek'in açıklamalarında, “Kanal İstanbul” projesinin İstanbul'un ekolojik dengesine zarar vereceğini vurgulayarak, “Mahkeme kararıyla mevzuata aykırılığı kanıtlanmış olan bu planlar ivedi bir şekilde iptal edilmeli; çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanı elini İstanbul'un yeşilinden ve doğasından çekmelidir” ifadelerine yer verdi.

Zeybek, projeye karşı İstanbulluların direniş göstereceğini belirterek, “Su havzalarını, mera ve tarım alanlarını, ormanları ve hazine bütçesini derinden yaralayacak bu projeye İstanbullular geçit vermeyecektir” dedi. Bakanlığın rant odaklı imar kararlarıyla İstanbul'u katletme çabasını eleştiren Zeybek, İstanbul halkının haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

memur5.com

Bakmadan Geçme