MEB'den kadın öğretmenler için tepki çeken karar

Kadın öğretmenlere yönelik yeni uygulama, eğitim camiasından sert eleştiriler aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kadın öğretmenlere yönelik olarak "Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları" başlıklı dersler vermeye karar verdi. Uygulama, yalnızca kadın öğretmenlere yönelik olup, İstanbul'daki ilçelerde 18 Ekim'de başlayacak. Eğitim camiasında büyük tepkiyle karşılanan bu karar, kadın öğretmenlerin nasıl giyinmesi gerektiğine dair bir 'tarifleme' olarak yorumlanıyor.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım, bu uygulamanın ardında kadınlara yönelik daha fazla baskı, mobbing ve ayrımcılık yapılacağı uyarısında bulundu. Yardım, "Kadınların nasıl yaşayacakları, nasıl çalışacakları, nasıl giyinecekleri bir biçimiyle tariflenmeye çalışıyor" diyerek bu tür uygulamaların, kadın öğretmenlere yönelik artan disiplin soruşturmalarına yol açabileceğini vurguladı.

Sadece kadınlara yönelik olması, uygulamanın toplumsal cinsiyet eşitsizliğini pekiştirdiğini belirten Yardım, "Önümüzdeki dönemde de kadınlara daha fazla baskı, mobbing ve ayrımcılık geleceğini görmek mümkün" dedi. Eğitim-Sen, bu uygulamanın eğitimdeki cinsiyetçi anlayışın bir parçası olduğunu ve kadınların iş yerlerinde daha fazla "makbul kadın" olma baskısına maruz kalacağını ifade etti.

memur5.com

Bakmadan Geçme