MEB evlerde eğitim verecek öğretmenler için başvuruları almaya başladı

Bakanlığa bağlı okullarda öğrenim gören bazı öğrenciler, çeşitli sebeplerle evlerinde eğitim almaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda öğrenim gören bazı öğrenciler, çeşitli sebeplerle evlerinde eğitim almaya devam ediyor. Bu kapsamda evde eğitim verecek öğretmenlerde aranan şartlar ise merak konusu oldu.

MEB, eğitim öğretim faaliyetlerini sadece okul binalarıyla sınırlı tutmuyor. Sağlık raporu ile durumu tespit edilen ve okulda eğitim alması sağlığı elverişli olmayan öğrenciler için evde eğitim hizmetleri başlatıldı.

Evde eğitim ile ilgili olarak, sağlık raporu ve rehabilitasyon araştırma merkezlerinden evde eğitim kararı bulunan öğrenciler için, bağlı bulundukları il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden öğretmen tahsis edilmesi gerekiyor.

Evde eğitim görevi, öncelikle okullarda görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere teklif ediliyor. Bu öğretmenler görevleri kabul etmezse, MEB her yıl olduğu gibi bu yıl da evde eğitim hizmetlerini yürütmek üzere ücretli öğretmen görevlendirmesi yapacak.

Evde eğitim hizmetlerinde görev almak isteyen öğretmenlerin, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunmaları yeterli. Başvuru yapan öğretmenlerin görevlendirme işlemleri, ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecektir.

memur5.com

Bakmadan Geçme