MEB il/ilçe emri uygulaması yapacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın il/ilçe emri uygulamasını bu yıl değerlendirmeye almayacağı açıklanırken, eğitimci Özgür Bozdoğan, uygulamanın aile birliğini koruyarak öğretmenlerin mağduriyetlerini azaltacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin eşlerinin çalıştığı il veya ilçede boş norm kadro bulunmaması durumunda aile birliklerinin bozulmaması için başlatılan il/ilçe emri uygulamasını bu yıl uygulamayı düşünmediklerini duyurdu. Bu uygulama, ailelerinden uzak kalmamak için il/ilçe emri bekleyen öğretmenler arasında endişelere yol açtı.

Cumhuriyet gazetesinden Taylan Gülkanat'ın haberine göre, MEB'in il/ilçe emri uygulamasını uygulamama kararını Cumhuriyet Gazetesi'ne değerlendiren eğitimci Özgür Bozdoğan, aile birliğinin anayasal bir hak olduğunu ve öğretmenlerin bu nedenle mağdur olabileceğini ifade etti. Bozdoğan, il/ilçe emri uygulamasının aile birliğini koruyarak öğretmenlerin mağduriyetlerini azaltacağına dikkat çekti.

Bozdoğan, MEB'in sadece öğretmen açığını kapatma odaklı hareket ettiğini belirterek, “Bugüne kadar il/ilçe emri uygulamasıyla eşler bir şekilde bir araya gelebiliyordu. MEB, öğretmenleri norm açığı bulunan illerde birleştirerek öğretmen eksikliğini doldurmaya çalışıyor” dedi.

Ayrıca, öğretmen açığının kapatılmasının yolunun daha fazla öğretmen istihdamıyla sağlanabileceğini vurgulayan Bozdoğan, “1 milyon öğretmen atama beklerken, öğretmen açığını bu şekilde kapatmak mümkün değil. Öğretmenlerin eşlerinden ayrı çalışmaya zorlanması kabul edilemez, ancak MEB'in binlerce öğretmenin eşlerinden ayrı çalışmama taleplerini bir sorun olarak görmemesi de üzücü bir durum” şeklinde konuştu.

memur5.com

Bakmadan Geçme