MEB okullardaki temizlik personeli sayılarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik personeli sayısını artırarak toplamda 143 bin 355'e ulaştığını açıkladı ve yeni kontenjan tahsis etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda temizlik hizmetleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, 60 bin 487 okulun temizlik hizmetlerinin, MEB tarafından sağlandığını duyurdu. Açıklamada, "Toplum Yararına Program (TYP)" kapsamında 30 bin kontenjan daha tahsis edildiği ve bu personelin tam zamanlı olarak göreve başladığı belirtildi.

Temizlik Personeli Sayısı Artırıldı

Açıklamaya göre, halihazırda okullarda 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli görev yapıyor. İstihdamı artırmak amacıyla bu yıl başlatılan "İşgücü Uyum Programı" (İUP) çerçevesinde 120 bin yarı zamanlı kontenjan ayrıldı. Ancak, programın ilk kez uygulanması nedeniyle yeterli başvuru olmaması bazı gecikmelere yol açtı. Şu an İUP kapsamında 63 bin 777 personel görev almakta.

Toplam 143 Bin 355 Temizlik Personeli Görevde

Yapılan açıklamada, toplam temizlik personeli sayısının 143 bin 355'e ulaştığı ifade edildi. Bu sayı, önceki yıllara göre önemli bir artış gösteriyor. Bakanlık, okullardaki temizlik ve hijyen standartlarının sağlanması için, yaklaşık 8 bin "Okulum Temiz Tetkik Görevlisi"nin sahada görev yaptığını bildirdi.

Bakanlık açıklamada ayrıca bazı belediyeler "algı operasyonları" yapıldığı ileri sürüldü. Açıklamada, "Okullarımızda temizlik sorunu varmış gibi gösterilerek, ihtiyaç olmadığı hâlde temizlik personeli ve malzemesi gönderilmesi etik değildir" ifadesi kullanılarak eğitim kurumlarının siyasete malzeme yapılmasının kabul edilemeyeceği belirtildi.

memur5.com

Bakmadan Geçme