Meclis'in gündemi ekonomi olacak

Anayasa gereği 1 Ekim'de yeni yasama dönemine başlayacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) en önemli gündem maddesi ekonomi olacak.

TBMM, anayasa gereği 1 Ekim'de mesaisine başlayacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, öncesinde yapacağı değerlendirme toplantısında yeni döneme ilişkin mesajlarını paylaşacak ve 30 Eylül'de Meclis'in yeni yasama yılını değerlendirecek.


1 Ekim Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda açılış oturumu gerçekleştirilecek ve tüm milletvekilleri oturumda hazır bulunacak.


Meclis'in ilk haftasında gündem ekonomi olacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerine son ekonomik gelişmelere dair bir sunum yapacak. Sunumda küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası konuları kapsamlı bir şekilde ele alınacak.


Meclis'in ikinci ekonomi gündem maddesi ise 2025 yılı bütçesi olacak. Bütçe teklifinin ekim ayında Meclis'e sunulması bekleniyor. 2025 yılı bütçe kesin hesap kanunu için görüşmeler ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlayacak. 2025 bütçesinen görüşülmesine TBMM Genel Kurulunda ise kasım ayında başlanacak. Görüşmeler, Aralık ayının ortalarında tamamlanarak 2025 bütçesi ve tamamlanacak ve TBMM ara tatile girecek.

memur5.com

Bakmadan Geçme