Mehmet Şimşek: Depremin etkisi geçici, EYT'nin maliyeti kalıcı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, EYT'nin maliyetinin kalıcı olduğunu vurgularken, depremin etkisinin ise geçici olduğunu ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Belirsizlikler ve Öngörüler Konferansı"nda Türkiye ekonomisi üzerine özel bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konularına da değinen Şimşek, KKM'den çıkma kararlılıklarını vurguladı. Şimşek, EYT'nin maliyetinin kalıcı olduğunu belirterek, "Deprem etkisi birkaç yıllığına bir kerelik. EYT öyle değil" ifadelerini kullandı. Önümüzdeki aylarda dezenflasyon sürecinin devam edeceğini belirten Şimşek, 2024 yılında bütçe sapmasının son 10 yılda görülen sapmanın onda birinden az olacağını kaydetti.

Şimşek, EYT'nin sistemdeki etkisinin geçen sene gayrisafi yurtiçi hasılaya oranla yüzde 1 iken bu yıl yüzde 1,7'ye çıkacağını, gelecek yıl ise yüzde 2 olacağını sözlerine ekledi. Bakan Şimşek, harcama disiplininin sağlanmasının önemli olduğunu ve bu sayede bütçede büyük sapmaların önüne geçildiğini ifade etti.

Bu açıklamalar, Türkiye'nin ekonomik durumu ve kamu maliyesi açısından kritik bir dönemden geçtiği bir süreçte yapıldı.

memur5.com

Bakmadan Geçme