Mehmet Şimşek ve TMB Başkanı Karahan'dan asgari ücret mesajı

2025 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesini sayılı günler kala iki yetkili ağızdan açıklama geldi.

Milyonlarca kişi asgari ücrete yapılacak zammı merakla beklerken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'deki yatırımcılarla yaptığı görüşmelerden önemli bilgiler paylaştı.

Karahan'ın toplantısından edinilen bilgilere göre, yetkililer, 2025 yılı enflasyon görünümüyle uyumlu olarak asgari ücrete yapılacak olası artışın yüzde 25 civarında olabileceğini vurguladı. Bloomberg'in haberine göre, Merkez Bankası'nın 2025 yılı para politikası belirlenirken, asgari ücretteki artışın da dikkate alınacağı ifade edildi.

Asgari ücret tespit komisyonunun Aralık ayında çalışmalarını tamamlayarak, 2025 asgari ücretini kamuoyuna duyurması bekleniyor. Açıklanacak ücret, asgari ücretle çalışanların yanı sıra diğer ücretli çalışanlar için de bir gösterge niteliği taşıyacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen toplantıda asgari ücrete yapılacak zamla ilgili görüşlerini dile getirdi. Şimşek, "Asgari ücret sendikaların, işverenlerin ve hükümetin müzakereleri sonucu belli oluyor. Bu aşamada benim yorum yapmam uygun olmaz. Sendikaların, işverenlerin ve hükümetin rekabet gücünü belirli bir düzeyde koruma konusunda duyarlı olacaklarına eminim. Bu nedenle herhangi bir rakam hakkında konuşarak süreci önceden yorumlamak doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

memur5.com

Bakmadan Geçme