MGK bugün toplanıyor: Masada Orta Doğu ve terörle mücadele var

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek MGK toplantısında, Orta Doğu'daki gelişmeler ve terörle mücadelede gelinen son durum kapsamlı şekilde değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı bugün Beştepe'de yapılacak. Toplantıda, İsrail'in yayılmacı saldırganlığının doğurduğu tehditler, Orta Doğu'daki tansiyonun yükselmesi ve bu gelişmelerin Türkiye'ye olası etkileri masaya yatırılacak. Ayrıca, terörle mücadelede son durum ve sınır ötesi operasyonlar da önemli gündem maddeleri arasında yer alacak.

İsrail'in Gazze'ye yönelik bir yıldır devam eden saldırıları, İran-İsrail ve İsrail-Lübnan arasında şiddetlenen çatışmaların Türkiye'nin milli güvenliğine olan etkileri detaylı bir şekilde ele alınacak. Toplantıda ateşkesin sağlanması, insani yardımların ulaştırılması için izlenecek diplomatik adımlar değerlendirilecek.

MGK'nın diğer önemli başlığı ise terörle mücadele olacak. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG hedeflerine yönelik sürdürülen operasyonlar ve FETÖ ile DEAŞ'a karşı yürütülen mücadele de masada olacak. Toplantıda ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı, Kıbrıs'taki gelişmeler ve Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri de değerlendirilecek.

memur5.com

Bakmadan Geçme