MGK toplantısı sona erdi: Gündem terör, bölgesel istikrar ve Filistin

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, terörle mücadele, bölgesel gelişmeler ve Filistin'e destek konuları ele alındı.

3 Ekim 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 3 saat 45 dakika sürdü. Toplantıda, başta terör örgütleriyle mücadele ve bölgesel gelişmeler olmak üzere çeşitli kritik konular masaya yatırıldı.

Yayımlanan MGK bildirisine göre toplantıda, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yurt içinde ve dışında başarıyla yürütülen operasyonlar ele alındı. Bildiride, Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden tüm terör unsurlarına karşı kararlılıkla mücadelenin devam edeceği ve "her türlü tehdide karşı azimle" operasyonların sürdürüleceği vurgulandı.


Bildiride, Suriye topraklarında yuvalanan terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesine yönelik faaliyetlerin kesintisiz sürdürüleceği ifade edildi. Suriye'deki ihtilafın, "bölge halkının beklentileri doğrultusunda" çözüme kavuşturulması amacıyla Türkiye'nin çabalarının artırılacağı belirtildi. Komşu Irak ile terör örgütleriyle mücadelede iş birliğinin daha da ilerletileceği kaydedilirken, "kardeş Irak halkının güvenliği, huzuru ve refahına atfedilen önemin" altı çizildi.


Bildiride, Filistin halkının maruz kaldığı "soykırımın durdurulması" gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin bu yöndeki kararlı çabalarının sürdürüleceği belirtildi. Ayrıca, İsrail'in Filistin toprakları dışında gerçekleştirdiği saldırıların "Orta Doğu'ya yayılmasının engellenmesi" için uluslararası topluma, özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne harekete geçme çağrısında bulunuldu. İsrail'in insanlık dışı saldırılarına karşı Türkiye'nin, "kardeş Lübnan halkının ve hükümetinin yanında olacağı" teyit edildi. İsrail'in, BM Genel Sekreteri'ni istenmeyen kişi ilan ederek ülkeye girişini yasaklaması ise "hukuk tanımazlığın son örneği" olarak kınandı.


Türkiye'nin Akdeniz ve Ege Denizi'nde kalıcı istikrarı sağlama yönündeki çabalarının süreceği belirtilirken, bu çabaların "suistimaline izin verilmeyeceği" kaydedildi. Bildiride, "aklıselimle hareket edilmesinin en doğru tercih" olduğu vurgulandı.


MGK toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, Türkiye'nin ulusal güvenliği ve bölgesel istikrarı tehdit eden gelişmelere karşı aktif ve kararlı bir duruş sergileneceği ifade edildi.

memur5.com

Bakmadan Geçme