Midyat Müftüsü Bilik'ten kız öğrencilere konferans

- Midyat İlçe Müftüsü Bilik, Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine konferans verdi

MARDİN (AA) - Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine konferans verdi.

Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen konferansta konuşan İlçe Müftüsü Bilik, Allah'ın, Kur'an-ı Kerim'e değer veren kişiyi hiçbir zaman dünyada perişan etmeyeceğini söyledi.

Aşkla, şevkle çaba göstererek çalışan insana, bu dünyada karşılığın olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Bilik, şöyle konuştu:

'Dünyada ne kadar çalışırsak, çabalarsak onun karşılığını alacağız. Bu dünyada çalışmamızın karşılığını da öbür dünyada alacağız. Matematiği, liseyi bitirdikten sonra öğrendim. Çok geç öğrendim. Amma matematiğin hayat olduğunu ve hayatın matematiksiz devam edemeyeceğini anladım. Kur'an öğrencisi matematiği bilmelidir. Bilinmelidir ki, Kur'an öğrencileri matematiğin temelini attılar. Tarihte sıfırı bulan alim olarak bilinen Harezmi'dir. Medreselerde yetişen, Kur'an ilmini alan, İslam ilmini alan insan bulmuş. Sizlerden neden hakim olmasın, neden doktor çıkmasın, neden ilahiyatçı çıkmasın. Hiç unutmayın ki, sizlere bu saydıklarım sizin gibi bu sıralardan büyüyüp, çabalayan ama sonucunu da Rabbimin muvaffak kıldığı kişilerden oluşuyor. Ulaşmak istediğiniz menzile elinizden gelen gayreti göstermenizi diliyorum. Allah, sizleri muvaffak eylesin.'

Müftü Bilik, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Programa, Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nurettin Akpınar, Müdür Yardımcısı Tahir Esen, davetliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı

Bakmadan Geçme