Milli Eğitim Akademisi ne zaman faaliyete geçecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akademisi'nin 1 Eylül 2025'e kadar kurumsallaşmayı tamamlayıp faaliyete geçeceğini açıkladı. T

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akademisi'nin kuruluş süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, akademinin 1 Eylül 2025'e kadar kurumsallaşma sürecini tamamlayarak faaliyete geçeceğini ifade etti. Bakan Tekin, mevcut hizmet içi eğitim merkezlerini dönüştürme sürecinin başlatıldığını ve kamu kurumlarının uygun fiziki özelliklere sahip binalarının Milli Eğitim Akademisi'ne dönüştürülmesi planlandığını belirtti. Başlangıçta 30 ilde kurulum yapılmasının hedeflendiği açıklandı.

Akademi Eğitimi 14 Ay Sürecek

Tekin, Milli Eğitim Akademisi'nin eğitim sürecine dair de önemli detaylar paylaştı. Dünyada öğretmenlerin ortalama 550 saat eğitim aldığına dikkat çeken Tekin, Türkiye'deki üniversitelerde ise bu sürenin 90 saatle sınırlı olduğunu belirtti. Akademide öğretmen adaylarına yönelik 14 aylık bir eğitim süreci planlandığını ve bu eğitimin tamamının uygulamalı olacağını vurguladı.

Öğretmen Adayları KPSS Değil, Akademiye Giriş Sınavına Girecek

Bakan Tekin, öğretmen adaylarının artık KPSS yerine, Milli Eğitim Akademisi tarafından düzenlenen Akademiye Giriş Sınavı'na gireceklerini açıkladı. İlk sınavın 13 Temmuz 2025'te yapılması planlanıyor. Tekin, öğretmen adaylarının alacakları eğitim sürecinin sonunda uygulamalı eğitim için okullarda deneyimli öğretmenlerin yanında çalışacaklarını söyledi. Bu süreçte başarılı olan adaylar öğretmen olarak atanacak.

Mülakatlarda Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Mülakat sürecinde güvenlik önlemleriyle ilgili de önemli adımlar atıldığını belirten Tekin, öğretmen adaylarının mülakata kod numarasıyla gireceklerini ve mülakat komisyonu üyelerinin adayın kimliğini bilmeyeceğini açıkladı. Bu sayede torpil veya haksız müdahale olasılığının önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca, mülakatlar güvenlik kamerası ile kaydedilecek.

Özel Okul Ücretlerinde Artış

Bakan Tekin, özel okul ücretlerindeki artışlara da değindi. Öğrencilerin eğitim aldığı okullarda sunulan ilave hizmetlerin fiyat farkı oluşturduğunu belirten Tekin, özel okullarla ilgili denetleme yetkilerinin sınırlı olduğunu ancak okul ücretlerindeki artışın enflasyon artı yüzde 5 ile sınırlı olduğunu açıkladı. Ayrıca, okul ücretlerine haksız yere ilave ücret ekleyen okullara cezai yaptırımlar uygulandığını duyurdu.

memur5.com

Bakmadan Geçme