Milyon dolarlık yatlar denize indiriliyor

- Muğla'nın Marmaris ilçesinde kışlık bakım ve onarımları biten milyon dolarlık yatlar mavi yolculuk için denize indiriliyor

MUĞLA (AA) – Mavi turların önemli merkezinden Marmaris'te milyon dolarlık yatlar, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından sezon öncesi denizle buluşturuluyor.

Deniz ve lüks tutkunlarının vazgeçilmezi mega motor yatlar, en ince ayrıntılarına kadar elden geçirilerek süslendi. Motorlarından, koltuklarına, mutfağından perdelerine kadar kışlık bakımları yapılan yatların son olarak boyaları yapılarak turizm sezonuna hazır hale getirildi.

Marmaris Yat Marin sahibi Bilgin Özkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış boyunca motor yatların ve teknelerin bakım ve onarımlarının titizlikle yapıldığını söyledi. Özkaynak, motor yatların sıcağı almamak için özellikle beyaz rengi tercih ettiklerini ifade etti.

Motor yatların, yelkenli yatların, gezi teknelerinin turizm sezonuna hazır olduğunu ve denize inmeye başladığını vurgulayan Özkaynak, 'Bütün yatlar ve tekneler temizlenerek boyaları yapıldı, yelkenleri tamir oldu, koltukları yenilendi, ağır ağır denize inmeye başladılar. Hemen hemen bütün yatlarımız hazır. Yatlar gelin gibi süslenerek denizle buluşacaklar' dedi.

Yat bakım ve tamiriyle uğraşan Erdal Özcan ise yatların boya ve motor bakımlarıyla sezona hazır olduğunu anlattı.

- Rus yatı Marmaris'te tamir edildi

İspanya'nın Barcelona kentinde yakalandığı fırtınada teknesi büyük zarar gören Rus vatandaşı Presnyakov Vladimir, teknesinin kış boyunca bakımını ve tamirlerini yaptırdıktan sonra denize indirme sevincini Marmaris'te yaşadı.

Emekli olduğunu ve yedi senedir teknelerinin kışlaması için Marmaris'e getirdiğini belirten Vladimir, 'Teknemi denize indirirken çok sevindim. Bu tekne ile Barcelona civarında fırtınaya yakalandım. Teknem yan taraftan büyük bir darbe almıştı. Bütün tamir ve bakımları yapıldı. Şu anda yeni bir tekne olarak suya indiriyoruz' diye konuştu.

Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Hasan Mengi de Marmaris'te 2 bin 500 yat ve teknenin kışladığını ifade ederek, büyük bölümünün bakım ve tamirinin yapılmasıyla ilçeye çok büyük ekonomik girdi sağlandığına dikkati çekti.

Bakmadan Geçme