Mısırlı satranç şampiyonu yüksek reytingi hedefliyor

- Satrançta dünya gençler şampiyonluğu bulunan Mısırlı Adly, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Uluslararası 5 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvası'na katıldı - Ahmed Adly: 'Satrançla ilgili hedeflerim var, bunlardan biri Mısır'da satranç akademisi kurmak istiyorum. Diğeri de satrançta 2 bin 700 reytingine ulaşmak'


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Satrançta dünya gençler şampiyonluğu bulunan Mısırlı Ahmed Adly, santrançta 2 bin 700 reytingini hedeflediğini söyledi. Uluslararası 5 Nisan Madalya Günü Satranç Turnuvası kapsamında Kahramanmaraş'a gelen Adly, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yaşında başladığı satrancın çok zaman alan strateji odaklı iyi bir oyun olduğunu belirtti.
Ülkesinde ve dünyada aldığı başarılarla büyük usta (GM) unvanı aldığını hatırlatan Adly, 'Satrançla ilgili hedeflerim var, bunlardan biri Mısır'da satranç akademisi kurmak istiyorum. Diğeri de satrançta 2 bin 700 reytingine ulaşmak.' dedi.
Satrancın insanı düşünmeye iten bir oyun olduğu vurgulayan Adly, özellikle çocukların bu spora yönlendirilmesi gerektiğine işaret etti.
İnsanın hatalarından ders almasında satrancın büyük bir katkısı olduğunu anlatan Adly, Kahramanmaraş'taki turnuvada birinciliği hedeflediğini vurguladı.
Türk sporcularının reytinginin düşük olmasına rağmen oyun güçlerinin çok yüksek olduğunu dile getiren Adly, 'Burada çocukları görünce çok memnun oldum. Çünkü satrancın çocukların gelişiminde büyük etkisi var' diye konuştu.

Bakmadan Geçme