MSB'den bedelli askerlik ücretinin artışına ilişkin açıklama

MSB'nin bedelli askerlik ücreti açıklaması, memur maaş katsayısına göre belirlenerek kamuoyuyla paylaşılacak.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2024 yılının ikinci yarısı için bedelli askerlik ücreti hakkında detaylı bilgilendirme yapacak.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlenen basın toplantısında, yapılan düzenleme ile birlikte bedelli askerlik ücretinin memur maaş katsayısındaki artış oranına göre sabitlendiğini ve miktarının belirsizliğinin giderildiğini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınlayacağı 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi sonrasında bedelli askerlik tutarı hakkında detaylı bilgi verileceği belirtildi. Bu adım, bedelli askerlik ücretinin güncellenmesi için resmi sürecin başladığını ve kamuoyunun bilgilendirileceğini gösteriyor.

Bedelli askerlik bedelinin 35 bin TL birden arttığı hesaplanmıştı

3 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri, bedelli askerlik ücretlerine de yanmıştı. Bedelli askerlik ücreti, 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından önemli bir artış gösterdiği hesaplanmıştı. Mevcut 182 bin 609 TL olan bedelli askerlik ücretinin, 35 bin 261 TL yükselerek 217 bin 870 TL'ye çıktğı belirtilmişti.

Bakmadan Geçme