MSB: Son bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil olmak üzere, son bir haftada 67 teröristi etkisiz hale getirilirken yılbaşından bu yana toplamda 1588 terörist ortadan kaldırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil olmak üzere, son bir haftada 67 teröristi etkisiz hale getirdiğini ve yılbaşından bu yana toplamda 1588 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Aktürk, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 67, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 1588 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Irak'ın kuzeyindeki Gara, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine yönelik 26 Temmuz'da icra edilen hava harekatıyla, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 25 hedef başarıyla imha edilmiştir" dedi.

Aktürk, hava harekatında yerli ve milli mühimmatların kullanıldığını belirterek, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Ayrıca, Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bir PKK'lı teröristin Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğunu da duyurdu. Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlere ait 6 adet mağara ve tünel tespit edildiğini söyleyen Aktürk, arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda el ve sis bombası, mayın, el yapımı patlayıcı, havan, uçaksavar ve makineli tüfek mühimmatı ile yaşam malzemesi ele geçirildiğini kaydetti.

Zeki Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 5'i terör örgütü mensubu olmak üzere 310 şahsın yakalandığını, 916 şahsın ise hududu geçemeden engellendiğini bildirdi. "1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 7 bin 412'ye, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 66 bin 975'e yükselmiştir. Son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 30 kilo 156 gram uyuşturucu ele geçirilmiştir" dedi.

Aktürk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinerek, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 40 bine yaklaştığını söyledi. "Gazze'de hayatta kalabilenler yerlerinden edilmiş ve temel insani ihtiyaçlarından yoksun halde yaşamak zorunda bırakılmıştır. Okullar, hastaneler ve diğer sivil hedefler İsrail bombalarının hedefi olmaya devam etmektedir. İsrail'in saldırılarını Yemen'e ve Lübnan'a yöneltmesi bölgemizde çatışmaların yayılması ve istikrarsızlık riskini artırmaktadır. İsrail'in uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmesini, uluslararası toplumun çağrısı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı çerçevesinde derhal ve koşulsuz ateşkesi kabul etmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz" diye konuştu.

memur5.com

Bakmadan Geçme