NATO üyeliklerine 'PKK' çekincesi koyduğumuz İsveç ve Finlandiya'ya Biden'den destek

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin NATO'ya üye olmalarına 'PKK'ya destek verdikleri' gerekçesiyle karşı çıktığı İsveç ve Finlandiya'nın NATO'nun tüm şartlarını karşıladığını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'nun tüm şartlarını karşıladığını belirtti.

Biden, Türkiye'nin NATO'ya üye olmalarına "PKK'ya destek verdikleri" gerekçesiyle karşı çıktığı İsveç ve Finlandiya'ya destek mesajı verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, üçlü görüşme gerçekleştirdiği Finlandiya ve İsveç liderleriyle düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğini güçlü şekilde desteklediğini ifade etti. Biden, “NATO'ya katılan yeni üyeler kimseye tehdit olmamıştır” ifadelerini kullanarak, “NATO'nun amacı saldırganlığa karşı savunmadır” dedi. Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliği için Kongre'ye talimat verdiğini ifade ederek, “Kongre'de her iki ülkenin de NATO üyeliği için onay sürecini başlatıyorum” dedi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ise 200 yıllık bir askeri tarafsızlığın ardından İsveç'in yeni bir yol seçtiğini belirterek, “Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırı bizim için her şeyi değiştiren bir andı” açıklaması yaptı.


Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto da “Finlandiya her zaman Türkiye ile iyi ikili ilişkilere sahip olmuştur” mesajı vererek “NATO müttefiki olarak Türkiye'nin güvenliğine bağlı olacağız. Terörizmi çok ciddiye alıyoruz. Terörü her şekilde lanetliyoruz. Türkiye'nin tüm endişelerini açık ve yapıcı şekilde görüşmeye hazırız” dedi

Niinisto, “Finlandiya'nın güçlü bir NATO müttefiki olacağına söz veriyorum” ifadelerini kullanarak, “NATO'nun gerektirdiği her sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme