O ilde zorunlu trafik sigortası yüzde 500 zamlandı

Batman'da, sigorta şirketleri bu yıl zorunlu trafik sigorta ücretlerine yüzde 500 dolayında zam yaptı

Geçen sene 700 TL zorunlu trafik sigortası ödeyen taksici esnafı, bu sene kendilerine 5.000 TL'lik poliçe gönderilince beklenmedik oldu.

UYGULAMAYI HAKSIZ BULDULAR

Taksiciler, bunun kıygı bulunduğunu belirterek 'Eğer bu kıyın yöneticilerin dikkatini çekmezse, ağır eylemler yapacağız' uyarısında bulundular.

Araç malikleri de, Türkiye'de en fiyatlı trafik sigortalarınınBatman'da uygulandığını belirterek 'Aynı manken ve bire müşterek standartlardaki vasıtalar apayrı kentlerde 700-800 TL yöresinde trafik sigortası kapsamında iken, bu miktar Batman'da 4000-5000 TL ortada gidip geliyor. Bu açıkça haksızlıktır ve açık müşterek zulümdür' dediler.

'CİDDİ EYLEMLER YAPACAĞIZ'

Batman'da taksicilik işleyen esnaflar, fahiş sigorta poliçeleri yüzünden iflasın eşiğine geldi.

Batman Ticari Taksiciler Derneği Başkanı Evren Yıldız, bu haksızlığın bitmeme etmesi şeklinde ağır eylemler yapacaklarını belirtti.

Taksici esnafının zararla çalıştığını ve hemen zorunlu trafik sigorta ücretlerinin kendileri düşüncesince 4-5 maaş iş hacmi bulunduğunu belirterek 'Batmanda taksicilik vakası hl gelişmedi. İnsanlar taksiye binmiyor. Arkadaşlarımız filhakika mal edinim evresine gelmemişler. Bir taksici esnafı 4-5 bin TL trafik sigortası ödeyecek halde değil ve bu kıygı giderilmediği taktirde ahenk getirecek eylemler yağacağız' dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Bakmadan Geçme