Öğrencilerin staj problemi milletvekili sayesinde çözüldü

Uzun süredir problem haline gelen öğrencilerin staj eğitimleri milletvekili sayesinde çözüme kavuşturulduğu belirtildi.

Sorunu daha önce sitemizde ele alarak sağlık meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin hastanelerde stajlarını yapmaları gerektiğini bu uygulamanın öğrencilerin beceri eğitimlerinin tamamlanmasında büyük katkısının olduğunu mükerrer defa gündeme taşımıştık.

Okul yöneticileri tarafından sorun çözülemeyince hastanelere staja gidemeyen öğrenciler ve veliler, sorunu siyasilere taşıdı.

Kırıkkale'de bir grup veli ve girişimci AK Parti Kırıkkale Milletvekillerinden Ramazan Can ile görüşme sonrasında durumun netlik kazandığı, öğrencilerin yeniden staja gidebilecekleri belirtildi.

Kırıkkale'de bir gazeteye açıklama yapan Milletvekili Can, “Hiç değilse ücret almadan staj yapma imkânı ise 5 yıl önceye kadar bu şekilde staj yapan öğrencilerin büyük bölümünün geriye yönelik dava açarak ücret talep etmesi özellikle Kamu Hastanelerini ciddi derecede sıkıntıya sokmuştur ve öğrencilerimiz staj yapamaz hale gelmişken, Sayın Valimizin ve üç milletvekili olarak bizlerin, Kırıkkale Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı, Halk Sağlığı, İl Sağlık, İl Milli Eğitim Müdürlerimiz ve özel bir sağlık lisesi müdürümüzün gayretleriyle gerekli ödenek ve imkân sağlanmıştır. Öğrencilerimiz artık staj yapabilecektir. Öğrencilerimize ve Kırıkkale'mize hayırlı olsun” dedi.

Bakmadan Geçme