Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin 3 maddesi kabul edildi

Kabul edilen maddelere göre, öğretmen ve yöneticilere disiplin hükümleri uygulanacak, başarı belgeleri verilecek. Teklifin görüşülmesine 8 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanacak Genel Kurulda devam edilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) Teklifi'nin 3 maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, öğretmenler ve yöneticiler Devlet Memurları Kanunu kapsamında başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül alabilecek. Ayrıca, öğretmen ve yöneticiler hakkında Devlet Memurları Kanunu disiplin hükümleri uygulanacak. Öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri usulüne uygun şekilde paylaşmayanlara kınama cezası verilecek. Özel ders veren ya da yönlendiren öğretmenlere, öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayacak şekilde davrananlara ve taraflı değerlendirmelerde bulunanlara ise aylıktan kesme cezası uygulanacak.

Teklif üzerine söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, ücretli öğretmenlik uygulamasının da kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu. MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, kanun teklifinin öğretmenlerin hak ve statülerini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti. CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ise, bu düzenlemenin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığını ileri sürdü.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 60 bin 487 resmi eğitim kurumunda 15 milyon 915 bin 620 öğrenciye eğitim hizmeti verdiğini belirtti. Maviş, okulların temizlik hizmetlerinin Bakanlıkça sağlandığını, güvenlik önlemleri ve ücretsiz yemek uygulamalarının devam ettiğini vurguladı.

Öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirmek için çeşitli düzenlemeler yapıldığını belirten Maviş, öğretmenlik meslek kanun teklifinin, öğretmenlerin kariyer basamaklarını ve özlük haklarını iyileştirmek amacıyla hazırlandığını ifade etti.

Kabul edilen maddelerin ardından TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşimin 8 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanacağını duyurdu.

memur5.com

Bakmadan Geçme