Okulda 'temiz sınıflar' projesi

Ankara Pursaklar'daki Turgut Özal Ortaokulu'nda Türkiye Yüzyılı Yeni Maarif Modeli'nde yer alan 'Erdem-Değer-Eylem Modeli' kapsamında temiz sınıflar projesi başlatıldı.

Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki Turgut Özal Ortaokulu'nda Türkiye Yüzyılı Yeni Maarif Modeli'nde yer alan 'Erdem-Değer-Eylem Modeli' kapsamında temiz sınıflar projesi başlatıldı. Öğrenciler, öğretmenleri öncülüğünde sınıfta sıraları düzenleyip, varsa yerdeki çöpleri toplayarak derse başlıyor.

Turgut Özal Ortaokulu'nda, toplam 1132 öğrencinin eğitim gördüğü "Temiz Sınıflar Mutlu Huzurlu Çocuklar" projesi başlatıldı. Proje kapsamında öğrenciler, her ders öncesinde birkaç dakika öğretmenlerinin öncülüğünde sınıflarını havalandırarak sıralarını düzenliyor ve temizliyor. Öğrenciler, ders öncesinde ellerini dezenfekte edebilmesi için gerekli zamanı da ayırıyor.

Okul Müdürü Hüseyin Şenel, projenin amacının öğrenciler arasında "kirletmeme" bilincini oluşturmak olduğunu belirtti. Şenel, "Atılan bir çöpün doğaya verdiği zarara dikkat çekmek amacıyla böyle bir proje başlattık. Projeyle ilgili olumlu geri dönüşler alıyoruz. Öğrencilerimizi duyarlı bireyler olarak yetiştirmenin önemi büyük" dedi.

Proje sorumlusu ve okul müdür yardımcısı Musa Türker, öğrencilerin sınıflarını temiz tutma sürecinin sadece 3-5 dakika sürdüğünü belirtti. Velilerden de olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Türker, temizlik kültürünün toplumda önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, "Bu tür projeler tüm okullarımızda temizlik kültürü oluşturmak amacıyla uygulanıyor. Turgut Özal Ortaokulu'nda da bu farkındalığı artırmak ve sürekliliğini sağlamak hedefleniyor" diye konuştu.

memur5.com

Bakmadan Geçme