'ÖMK'nin en önemli kazanımı sınavın kalkması'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 'En önemli kazanımlardan bir tanesi sınav kalktı. Artık öğretmenlerimizin hizmet yılı esasına göre kariyerleri planlanacak, bu önemli bir kazanım' dedi.

Öğretmenlerin çalışma koşullarını düzenlemek, mesleki haklarını iyileştirmek ve eğitim sistemini güçlendirmek iddiasıyla hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) teklifi, 10 Ekim 2024 akşamı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilerek yasalaştı. ÖMK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlandığında yürürlüğe girecek.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ÖMK hakkında yaptığı açıklamada, "Şu anda Meclisteki kanun teklifinde bana göre en önemli kazanımlardan bir tanesi sınav kalktı. Artık öğretmenlerimizin hizmet yılı esasına göre kariyerleri planlanacak, bu önemli bir kazanım" dedi.

Geylan, Moda Park Kongre Merkezi'nde düzenlenen Sendika İstişare Toplantısı'nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun önemine değindi. Kanunun toplam 43 maddeden oluştuğunu ve mecliste 22 maddesinin görüşüldüğünü belirten Geylan, "Meclis açıldıktan sonra kanun görüşülmeye devam ediliyor. Bu Öğretmenlik Meslek Kanunu 23 Ekim 2018'de kamuoyuna tanıtıldı. Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlerin mesleki statülerinin yasal bir zemine kavuşturulması gerektiğini savunduk" ifadelerini kullandı.

Geylan, "Yıllardır diyorduk, öğretmenlerin kariyer düzenlemesi sınavla olmaz. Öğretmenlik bilme mesleği değil, bildiğini aktarma mesleğidir. Sınavın kalkması önemli bir kazanım" dedi.

Bakmadan Geçme