ÖSYM: Beceri temelli yeni müfredata geçiş yapıldı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, beceri temelli yeni müfredata geçildiğini ve 2026 yılına kadar dijitalleşme hedeflediklerini açıkladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, beceri temelli yeni müfredata geçildiğini duyurdu. Ersoy, bu konuda hızlı adaptasyon sağlamak amacıyla çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. ÖSYM'nin 50. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu'nda konuşan Ersoy, "Aday kitlemize en uygun soruları değişen müfredat ve kazanımlara uygun şekilde hazırlama çalışmamız sürüyor." dedi.

Dijitalleşme adımlarını hızlandırdıklarını belirten Ersoy, 2026 yılı içerisinde yüzde 95 dijitalleşme hedefi koyduklarını ve e-sınav sayısını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. ÖSYM'nin uluslararası ölçekteki tecrübelerini yurt dışına aktarma çabaları da devam ediyor. Ersoy, 2025 yılı başlarında dört dil becerisini ölçen e-sınavın hayata geçeceğini belirtirken, "Milli Savunma Bakanlığında 7 deneme uygulandı ve yazılımsal eksiklikler tamamlandı." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in fikir mimarı olduğu dört beceriyi ölçen e-sınavla ilgili deneme sınavlarının başarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı ile yakın işbirliği içinde olduklarını belirtti. Eğitim sisteminde önemli değişiklikler yapılacağını ifade eden Ersoy, "Beceri temelli yeni müfredata geçiş yapıldı. Çalıştaylar düzenliyoruz ve bu süreci hızlandırıyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci de, ölçme ve değerlendirme yönetmeliği ile birlikte açık uçlu sorulara geçileceğini, öğrencilerin gelişiminin desteklenmesi amacıyla yeni sistemler getirildiğini anlattı. Sempozyum, yenilikçi yaklaşımlar ve gelişen yapay zeka teknolojileri ile ölçme ve değerlendirme konularına odaklanarak başladı.

memur5.com

Bakmadan Geçme