Oto galericilik sektörünün sorunları tartışıldı

- ATSO Başkan Yardımcısı İssi: - 'Belli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin altyapısı hazır, cazibesi yüksek alanlarda toplulaştırılmasının, mahalle aralarına sıkışmış ticaretin önünün açılması adına son derece önemli olduğunu düşünüyoruz'

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) Motorlu Taşıtlar Alım ve Satım Meslek Komitesi tarafından, 'Oto Galericilik Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu istişare toplantısı düzenlendi.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, oda olarak benzer sektörlerdeki iş yerlerini toplulaştırma modelini ticaretin önünü açacak projelerden birisi olarak gördüklerini belirtti.

İssi, kentte ticaretin düzenli, planlı ve kurallı olarak yürütülmesi ve geliştirilmesi için çalıştıklarını ve projeler geliştirdiklerini kaydederek, 'Toplu iş yerleri de bu kapsamda 2002 yılından beri üzerinde çalıştığımız konulardan birisidir. Belli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin altyapısı hazır, cazibesi yüksek alanlarda toplulaştırılmasının, mahalle aralarına sıkışmış ticaretin önünün açılması adına son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.' ifadelerini kullandı.

İşletmelerin bir araya gelmesinin güvenlik, enerji kullanımı, park alanları gibi konularda ortaya çıkacak maliyetlerin azalmasına, sinerjinin artmasına da imkan sağlayacağını belirten İssi, oto galeri sektörünün de bu toplulaşmaya en uygun sektörlerden birisi olduğu ifade etti.

- 'Ticaret kent merkezinde apartman altlarına sıkıştı'

ATSO Motorlu Taşıtlar Alım ve Satım Meslek Komitesi Başkanı Hasan Kırbaş da toplu iş yerlerinin Antalya'da ticaretin düzenlenmesi için büyük önem taşıdığını bildirdi.

Antalya'da ticaretin kent merkezinde apartman altlarına sıkışmış durumda olduğunu kaydeden Kırbaş, açıklamasında şunlara yer verdi:

'Birçoğumuz, ticaretini kent merkezinde apartman altlarına sıkışmış durumdaki iş yerlerinde yapıyoruz. Bu durumdan ne biz, ne diğer esnaflar ne de halkımız memnun değil. Görsel kirlilikten, ulaşıma, park yeri sorununa kadar birçok problem yaşanıyor. Bunun çözümü, bu iş yerlerini kent dışında oluşturulacak modern bir alanda, toplu iş yerleri kurarak bu alana taşımaktır.'

- 'Oto Galericiler Sitesi Projesi hazır'

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise Antalya'nın en büyük merkez ilçesi konusundaki Döşemealtı'nın büyük çaplı vizyon projelerinin gerçekleşebileceği en önemli adres durumunda olduğunu belirtti.

Döşemealtı'nın yeni Büyükşehir Yasası ile sınırlarının büyüdüğünü ve Antalya'nın en büyük merkez ilçesi durumuna geldiğini vurgulayan Genç, şunları kaydetti:

'Antalya kent merkezinin önemli sorunlarından birisi olan ikinci el oto pazarının şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığının 2008'de çıkardığı yasa var. Bu yasaya istinaden Döşemealtı Belediyesi olarak yaklaşık 1,5 yıl önce çalışmalarımıza başladık ve 100 dönümlük bir alanda Oto Galericiler Sitesi Projesi hazırladık. İkinci el oto alım ve satımı yapan esnafın bir arada olması, kentin silüeti açısından ne kadar önemliyse kent güvenliği açısından o kadar önemli ve gereklidir.'

Toplantıda, Döşemealtı bölgesinde yapılması planlanan Oto Galericiler Sitesi Projesi'nin tanıtımı ve iş modeli katılımcılara sunuldu.

Bakmadan Geçme