Para sayma görüntülerine ilişkin iddianame kabul edildi

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada yayılan para sayma görüntülerine ilişkin hazırladığı iddianameyi tamamladı. 22 sanığı kapsayan bu iddianame, İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek yargı süreci başlatıldı.

İddianamede, görüntülerin paylaşılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında elde edilen deliller ve beyanlar detaylandırıldı. Soruşturmada, Sarıyer Ayazağa Mahallesi'nde yer alan ve SEAS Besicilik şirketi tarafından CHP'ye satıldığı iddia edilen taşınmazlara dair yapılan ödemelerin ve bu ödemelerin nasıl yapıldığının incelemesi yer aldı. Görüntülerdeki paranın, taşınmazların alımında nakit olarak teslim edildiği belirtilen 15 milyon 510 bin lira olduğu öne sürüldü.

İddianamede ayrıca, CHP tarafından başlatılan "Bir Tuğla Da Sen Koy" adlı yardım kampanyasının, Siyasi Partiler Kanunu'na uygun şekilde yürütülüp yürütülmediğine dair soru işaretlerine yer verildi. Siyasi Partiler Kanunu'nun ilgili maddelerine atıfta bulunularak, yapılan bağışların usule uygun şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği sorgulandı.

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek ilk duruşma tarihini 25 Eylül olarak belirledi. Mahkeme, sanıklara duruşma günü ve saatini bildiren tebligatları göndermeye başladı. 22 sanık hakkında, Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı bağış, kredi veya borç işlemleri nedeniyle 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

memur5.com

Bakmadan Geçme