"Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları" tanıtım toplantısı düzenlendi

Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu'nun ortaklaşa olarak düzenlediği, Kırıkkale'de ise Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenecek olan, 'Hadis' konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Temsilcisi İlker Akgün, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek yarışma hakkında bilgiler verdi.

Düzenlenen yarışma sayesinde Peygamberimizin hadislerini daha çok kişiye ulaştıracaklarını belirten Akgün şunları söyledi:

'Bu yıl ufka yolculuk yarışmamızın 4'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. 3 Nisan 2016 tarihinde eş zamanlı olarak tüm yurtta ve dünya genelinde gerçekleştirilecek olan yarışmaya kayıtlar www.ufkayolculuk.com sitesi aracılığı yapılmaktadır. Bu yarışmaların ilkinde  ilmihal yarışması, ikincide Kur'an-ı Kerim meali, üçüncüsünde ise Peygamber Efendimizin hayatını konu alan 3 yarışma gerçekleştirildi. Bu yıl ise 'Riyazü's - Salihin 1001 Hadis Seçkisi' adlı kitaptan yarışma yapacağız. Geçen yıl bu yarışmaya bin 234 Kırıkkaleli vatandaşımız katıldı. Yarışmada 14 yaş altı grubu, 14-19 yaş arası ve 19 yaş üzeri, ihtisas grubu, online Türkçe ve online İngilizce olmak üzere 6 kategori yer alıyor.'

Geniş kapsamlı bir organizasyon ile her bireye ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Akgün, yarışmada dereceye girenlere umre, para ve kitap hediye edileceğini sözlerine ekledi. 

Toplantıya okullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri katıldı.

Bakmadan Geçme