Resmi Gazete'de bugün (06.04.2024)

Resmi Gazete'nin 6 Nisan 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

Resmi Gazete'nin 6.04.2024 tarihli sayısı yayımlandı.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameler arasında Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı'nda değişiklik yapılmasını öngören bir düzenleme ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarına kadro ihdas edilmesine ilişkin bir kararname bulunuyor.

Milletlerarası Anlaşmalar:
Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan hükümetleri arasında Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi kapsamındaki gümrük transit işlemlerinin kolaylaştırılmasına yönelik bir anlaşmanın onaylanmasına ilişkin karar bu kapsamda öne çıkıyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında yapılan finansman anlaşmasında değişiklik yapılmasına dair bir karar da dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Kararları:
Bugün alınan kararlardan biri Tacikistan'ın umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları seyahatlerde uygulanan vize muafiyetinin kaldırılması hakkında. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarının ürettikleri bazı mal ve hizmetlerden ücretsiz veya indirimli olarak faydalanacakların tespitine ilişkin bir karar da yayımlandı. Sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması ve bakımının sağlanması amacıyla "Rize İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği"nin kurulması hakkında karar da Resmi Gazete'de yer aldı.

Yönetmelikler:
İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair bir yönetmelik ve şantiye şefleri hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair bir yönetmelik yayımlandı.

Tebliğler:
İçme-kullanma suyu havzası koruma planı hazırlanmasına dair usul ve esaslar tebliğinde değişiklik yapılmasına dair bir tebliğ, ithalatta korunma önlemlerine ilişkin bir tebliğ ve çeşitli finansal konulara yönelik tebliğler de bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.


Artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile çeşitli ilanlar, kamuoyuna duyuruldu. Ayrıca T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri de yayımlandı.

memur5.com

Bakmadan Geçme