Resmi Gazete'de bugün (10.08.2024)

10 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete' yayımlandı.

10 Ağustos 2024 tarihli ve 32628 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

Atama ve görevden alma kararları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yer aldı. Lefkoşa Büyükelçiliği'ne Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Birleşik Meksika Devletleri Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne ise Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Murat Salim Esenli atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda bazı görev değişiklikleri gerçekleştirildi. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Halil Sözmen görevden alındı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'ne Ersin Dilber, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'ne Uğur Erdem, Hayvancılık Genel Müdürlüğü'ne Salih Çelik, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne Mustafa Altuğ Atalay, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne Turgay Türkılmaz, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'ne Osman Yıldız, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne Ferhat Çolak ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanlığı'na Ahmet Abdullah Antalyalı atandı. Ayrıca, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca görevden alındı ve yerine Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar atandı.

Resmi Gazete'de ayrıca 11 ilde yeni müftü atamaları duyuruldu. Kamu kurumları ve projelerle ilgili çeşitli acele kamulaştırma kararları, enerji projeleri için kamulaştırma kararları ve diğer kamu düzenlemeleri yayımlandı. Yönetmeliklerde yapılan değişiklikler arasında Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği yer aldı. Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile ilgili yeni bir genelge de yayımlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun kararları ve yargı ile ilgili ilânlar da Resmi Gazete'de yer aldı.

Diğer başlıklar

10 Ağustos 2024 Tarihli ve 32628 Sayılı Resmî Gazete'de yürütme ve idare bölümünde önemli duyurular yer aldı.

Milletlerarası Anlaşmalar bölümünde, Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Eşgüdüm Ofisi Bölgesel Ofisi'nin İstanbul'da kurulmasına ilişkin anlaşmanın onaylandığına dair karar (Karar Sayısı: 8791) yayımlandı. Ayrıca, Seyhan ve Ceyhan Nehirleri Havza Rehabilitasyon Projesine ilişkin olarak Fransız Kalkınma Ajansı ile imzalanan hibe anlaşması da yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Kararları arasında, 2024 yılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında iktisadi ve mali işbirliği anlaşmasının yürürlük tarihinin 18 Temmuz 2024 olarak tespit edilmesine dair karar (Karar Sayısı: 8792) yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Kuveyt Mali İstihbarat Birimi (KwFIU) arasında karapara aklama, bağlantılı öncül suçlar ve terörizmin finansmanı hakkında finansal istihbarat değişiminde işbirliğine dair mutabakat muhtırasının yürürlüğe konulmasına dair karar (Karar Sayısı: 8793) da yayımlandı. Ayrıca, Adalet Bakanlığı ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karar (Karar Sayısı: 8794) ve Hakkari ili Derecik ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin kurulması hakkında karar (Karar Sayısı: 8795) gibi düzenlemeler de yayımlandı.

Siirt ili Pervari ilçesi Erkent ve Doğanca köylerinin aynı ilin Eruh ilçesine bağlanması (Karar Sayısı: 8796) ve Çorum ili Alaca ilçesinde bulunan yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılması (Karar Sayısı: 8797) hakkında kararlar Resmi Gazete'de yer aldı. Çanakkale ili Gelibolu ilçesinde bulunan ismi belirtilen yerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına dair karar (Karar Sayısı: 8798) ile İstanbul ili Şile ilçesinde Ömerli Barajının yapımından etkilenen Esenceli Mahallesi'nde yaşayan ailelerin iskânı amacıyla sınır ve koordinatları gösterilen alanın orman sınırları dışına çıkartılmasına dair karar (Karar Sayısı: 8799) ve Darlık Barajının yapımından etkilenen Darlık Mahallesi'nde yaşayan ailelerin iskânı amacıyla sınır ve koordinatları gösterilen alanın orman sınırları dışına çıkartılmasına dair karar (Karar Sayısı: 8800) yayımlandı.

Enerji projelerine yönelik acele kamulaştırma kararları da dikkat çekti. 154 kV R3-Yozgat-1 RES TM-Çekerek Havza TM enerji iletim hattı projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması (Karar Sayısı: 8801), Hacıhıdırlar RES Elektrik Üretim Tesisi'nin yapımı amacıyla Aydın ilinde bulunan bazı taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması (Karar Sayısı: 8802), Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi kapsamında Edirne ili Merkez İlçe Kemal Mahallesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazların Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması (Karar Sayısı: 8803) ve diğer ilgili kamulaştırma kararları da duyuruldu.

Yönetmelikler kısmında, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayımlandı.

Genelge bölümünde, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile ilgili 2024/10 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi duyuruldu.

Kurul Kararları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 08/08/2024 tarihli ve 12806 sayılı kararı ve 12807 sayılı kararı yayımlandı.

İlân Bölümünde yargı ilânları, artırma, eksiltme ve ihale ilânları ile çeşitli ilânlar yer aldı. Ayrıca, T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri de duyuruldu.

memur5.com

Bakmadan Geçme