Resmi Gazete'de bugün (17.09.2024)

Resmi Gazete'nin 17 Eylül 2024 tarihli sayısı yayımlandı.

17 Eylül 2024 tarihli ve 32665 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan kararlar ve düzenlemeler arasında, Cumhurbaşkanı kararı, yeni yönetmelikler ve tebliğler dikkat çekiyor. Özellikle uluslararası ticaret ve ürün denetimine ilişkin önemli değişiklikler yer aldı.

Cumhurbaşkanı kararı ile Uyumu Sağlanmış (Armonize) Mal Tanımı ve Kodlama Sistemi hakkındaki uluslararası sözleşme kapsamında uygulanacak ekli sınıflandırma görüşleri yürürlüğe girdi. Aynı karar ile 2 Ekim 2023 tarihli 7664 sayılı Cumhurbaşkanı kararı yürürlükten kaldırıldı.

Bunun yanı sıra, Bitki Çeşitlerinin Kayıt Altına Alınması Yönetmeliği Resmî Gazete'de yayımlandı. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Desteklemesine Dair Tebliğ ve Sağlık Bakanlığınca denetlenen bazı ürünlerin ithalatına ilişkin denetim tebliğlerinde değişiklik yapıldı. Ayrıca, bir uluslararası gözetim şirketinin faaliyetinin süreli olarak durdurulmasına dair tebliğ de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi'nin 30 Mayıs 2024 tarihli kararı da Resmî Gazete'de yer aldı. Bunun yanı sıra yargı ilanları, artırma, eksiltme ve ihale ilanları ile çeşitli ilanlar yayımlandı. T.C. Merkez Bankası'nın belirlediği döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri de Resmî Gazete'de yer aldı.

memur5.com

Bakmadan Geçme