Resmi Gazete'de bugün (20.08.2024)

20 Ağustos 2024 tarihli ve 32638 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

20 Ağustos 2024 tarihli ve 32638 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

Bazı ticari unvanlara sahip şirketlerin sermayelerinde bulunan Hazine hisselerinin, ana ortaklık-iştirak ilişkileri korunarak Türkiye Varlık Fonu'na aktarılmasna ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Buna göre, firari FETÖ'cü Hamdi Akın İpek ve aile fertlerine ait iken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası devlet tarafından el konularak önce Türkiye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen (TMSF), 15 Nisan 2023'te de Hazine'ye devredilen Koza-İpek Holding AŞ ve bağlı 11 şirketin Hazine'ye ait hisseleri 20 Ağustos 2024 itibarıyla Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Resmî Gazete'de yer alan bir diğer önemli düzenleme ise Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne ait Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin yürürlükten kaldırılması oldu. Aynı şekilde, Ankara Üniversitesi Öğrenci Evleri Yönetmeliği de yürürlükten kaldırıldı.

Günlük Resmî Gazete'de ayrıca T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ile Devlet İç Borçlanma Senetlerinin günlük değerleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

memur5.com

Bakmadan Geçme