'Sağlık Bakanlığı şiddete seyirci kaldı' diyen doktor mesleği bıraktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde hasta ve yakınlarının saldırısına uğrayan aile hekimi Mustafa Hürkal Tezvar, Sağlık Bakanlığı'nın tepkisizliğini eleştirerek hekimliği bırakma kararı aldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Ortakent 12 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde 29 Temmuz'da hasta ve yakınlarının saldırısına uğrayan aile hekimi Mustafa Hürkal Tezvar, saldırı sırasında iki kez kalbi durduktan sonra özel bir hastanede tedavi gördü ve bugün taburcu oldu. Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre Tezvar mesleği bırakma kararı aldı.

-Saldırı Detayları: Tezvar, hasta ve yakınlarının hemşireye ateş ölçtürdüğünü ve bu yüzden hastanın ateşini ölçtüğünü belirtti. Ateş 37 derece çıktıktan sonra, hastanın doktora bağırarak kolundan sürükleyip boğazını sıktığını söyledi. Bu sırada Tezvar kendini kaybetti ve kalbi iki kez durdu.

-Tezvar'ın Tepkisi: 40 yıllık hekim olan Tezvar, bu tür bir şiddet olayını ilk kez yaşadığını ve olay sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan hiç destek almadığını belirtti. Bakanlık yetkililerinin kendisini aramadığını ve bu nedenle "Sağlık Bakanlığı seyirci kaldı" dedi. Bu durumun mesleği bırakmasına neden olduğunu ifade etti.

-Avukatın Açıklamaları: Tezvar'ın avukatı Onursal Özbek, Bodrum'da şiddet olaylarının arttığını ve bu durumun tüm kamu çalışanları için risk oluşturduğunu belirtti. Şiddet olaylarının yargıda yeterince caydırıcı karşılık bulmadığına dikkat çekti.

Mustafa Hürkal Tezvar, Sağlık Bakanlığı'nın olay karşısındaki tepkisizliğini eleştirerek mesleği bırakma kararı aldı.

Bakanlık 30 Temmuz'da şu açıklamayı yapmıştı:

"Muğla'nın Bodrum ilçesinde görevi başındayken şiddete maruz kalan Aile Hekimi Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hastaneye kaldırılmıştır. Hekimimizin yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Hekimlerimize, hemşirelerimize, hastanelerimizde görevli tüm personelimize karşı uygulanan şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bu konuda kararlılıkla mücadele edeceğiz."

Bakmadan Geçme