Sağlık için pedal çevirdiler
- Siirt'te, obeziteyle mücadeleye dikkati çekmek amacıyla 'Sağlık İçin Pedal Çevir' etkinliği düzenlendi
SİİRT (AA) - Siirt Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi (SİÜ) işbirliğinde obeziteyle mücadeleye dikkati çekmek amacıyla 'Sağlık İçin Pedal Çevir' etkinliği düzenlendi.
Sağlık Bakanlığınca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Kezer Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte, sağlık çalışanları ve üniversite öğrencileri bir araya gelerek pedal çevirdi.
Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, yaptığı açıklamada, sağlıklı nesillerin yetişmesi ve uzun vadede ülkenin sağlık sisteminin üzerine binebilecek yükleri azaltmak amacıyla 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik' projesinin devam ettiğini söyledi.
Proje kapsamında 2015 yılında 230 adet bisiklet dağıttıklarını ifade eden Özdemir, bu bisikletlerden 80'ini üniversiteyle yaptıkları protokol kapsamında üniversiteye teslim ettiklerini belirtti.
Proje için sadece bisiklet dağıtmanın yeterli olmadığını dile getiren Özdemir, 'Dağıtılan bisikletlerin hedef kitle tarafından kullanımı da bizim için önem arz ediyor. Biz de bu amaçla sağlık çalışanları olarak üniversitenin Bisiklet Kulübü'yle bir araya gelerek bir etkinlik yaptık. Bisiklet sporu, sağlıklı yaşam kültürünün oluşması için gereken araçlardan bir tanesi. Güzel tarafı, bu işin eğlenceli ve kolay bir spor olmasıdır' diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde '1 Milyon Bisiklet' kampanyasının devam ettiğini anımsatan Özdemir, bu kapsamda yıl içerisinde toplam bin 250 bisiklet dağıtacaklarını belirtti.
Özdemir, sağlıklı yaşam kültürünü topluma bir şekilde aşılamayı amaçladıklarını, bunun da disiplinli bir süreç gerektirdiğini kaydetti.
Rektör Yardımcısı Galip Bakır ise, sağlıklı nesiller ve mutlu ailelerin yetişmesinin temelinde hareketli yaşamın yer aldığını aktardı.
'Harekette bereket vardır' atasözüne dikkati çeken Bakır, şunları kaydetti:
'Bu bağlamda insanları hareket ettirme noktasında devletimizin birtakım uygulamaları var. Bu uygulamalardan bir tanesi bisiklet kullanmaktır. Bu bir kültürdür. Bu kültürün genç yaşta aşılanması gerekiyor. Teknolojinin hayatımızdaki yerinin artmasıyla insanlarda hareket etme alışkanlığı azaldı. Özellikle bu durum genç nesillerde daha çok ortaya çıkıyor. Yürünmesi gereken mesafelerde bile araç kullanılması, hareket edilmemesi, apartmanların birinci katına dahil çocukların asansörle çıkması ileriki yaşlardaki obezlik altyapısını hazırlıyor.'
Etkinlik, sağlık çalışanları ve üniversite öğrencilerinin 20 dakikalık bisiklete binmesiyle sona erdi.