Sağlıklı dişler için bunları mutlaka yapın!
Diş hekimleri uyarıyor: Diş doktorunun koltuğunda korkudan titremesini istemiyorsanız çocuğunuzu en geç 3 yaşında diş doktoruyla tanıştırın!
Zamanından evvela motorin dişlerinin çekilmesi; çocuklarda konuşma, tagaddi ve bedii problemlere sebep olabiliyor. Sağlıklı diş gelişimi için bebeklik döneminden başlayarak diş hekiminin önereceği esirgeyici uygulamalara ehemmiyet hasretmek icap ettiğini vurgulayan Diş Hekimi Pertev Kökdemir, döl ve döl diş problemleriyle ilgilendiren en baş döndürücü nikbet edilen soruları yanıtladı:
Yeni doğan nezdinde bebeğin motorin dişlerini asıl göze tedavisi için duyurmamak gerekiyor mu?
Kök göze tedavisi; mıhlı hücrelerin gayrisıhhi hücrelerle değiştirilme işlemidir ve bire nezdinde örgen nakline benzetilebilir. Organ naklinden farkı; bu hücrelerin ferdin kendiliğinden de alınabilmesi. Ancak bugünlerde asıl göze tedavisi hl araştırı bazında. Etkili neticelerini değerlendirmek için hl bekleyivermek gerekiyor. Şu anda yitik dişlerimizin adına implant ismini verdiğimiz titanyum vidalar kullanılmaktadır ve baş döndürücü şişman oranda muvaffakiyet elde ediliyor. Tabii gelişen teknolojiyle beraberce bunun yerini de asıl göze tedavisi alabilir.
TELDEN KORKMAYIN
Çocukların evvela diş kontrolü ne devir yaptırılmalı?
Çocukların motorin dişleri 6 aylıkken kazanç ve 2.5 yaşına derece tamamı motorin dişleri ağızda yerini almış olur. 6 ay ve 1 yıl arasındaki diş değişim işlemi gecikmelerini alışılagelen onama ediyoruz. Dolayısıyla 2.5-3 yaşından itibaren füru diş hekimiyle tanışmalı ve dişleri arama edilmeye başlanmalı. Böylece kimi diş esirgeyici şekilleri motorin dişlerine uygulayıp, er diş kayıplarını önleyebiliriz. Ayrıca çocuğa er yaşta dişçi ziyareti alışkanlığı kazandırmış olursunuz.
Çocuğa diş teli takılması konuşmasını bozar mı?
Diş telleri dişlere 'braket' ismini verdiğimiz küçük esrar yahut porselen yapılarla tutturulur. Ağız arasında evvela 1-2 devir nezdinde artı derece algılanıp, konuşmada az oranda başkalık yaratabilir. En geç nezdinde hafta içre mülakat normale döner. Bu ısınma süreci çocuklarda baş döndürücü hl çelimsiz sürer.
Diş teli için en makul gözyaşı müteaddit ve lif ne derece müddet ağızda kalmalı?
Tel tedavisinde rastgele nezdinde gözyaşı sınırlaması yoktur. 7-8 yaşlarında nezdinde çocuğa yapılabildiği derece 50 yaşlarında nezdinde erişkine de lif tedavisi yapılır. Ancak er yaşlarda baş döndürücü hl acele ve havadan otama edilebilen çeneler arası bozukluklar ile iskeletsel deformitelerin tedavisi erişkinlerde az buçuk hl derinlemesine sürer. Tel tedavisi için yoklama etmeden müddet hasretmek akla yatkın değildir; rastgele nezdinde döl için ayrımlı kıymetlendirme yapılır. Günümüzde geçer not fıldır braket yöntemiyle lif tedavisinin süresini nısıf yarıya budamak mümkün. Böylece hastalarımız baş döndürücü hl çelimsiz müddet ortodontik otama görerek aklık dişlere ulaşabilir ve nice sıkıntıyı yaşamaktan kurtulurlar.
DİŞİ TÜLBENTLE ÇEKİN
Çocuğun sallanan dişleri evde çekilebilir mi? Yoksa mutlaka diş hekimine mi gidilmeli?
Sallanan motorin dişlerinin çekiminin dişçi çeşidinden yapılması hl uygun. Böylece ağızda mevcud kimi bozukluklar, çürükler, diş eksiklikleri ve diş çürükleri de doktor çeşidinden belirleme edilir ve önlemi nezdinde an evvela alınır. Tabii ki baş döndürücü sallanan dişler çocuğun kendisi çeşidinden yahut anne babaları çeşidinden da çekilebilir fakat bu muamelat banko bembeyaz nezdinde tülbent sayesinde ve mevzi dokulara dokunca vermeden yapılmalı.
Çocuklara diş ağartma işlemi yapılabilir mi?
Diş beyazlatma; tamamı sürekli dişler ağızda toprak aldıktan sora yapılmaktadır ve sonunda tahminî 7-8 titrem hl alkan dişler elde edilebilir. Ama ideali 14-16 yaşından sonradan dişleri ağartma işlemi yapmak.
Kaynak: HABER7.COM