Sanatçı Eker, sahabe sevgisini kliple anlattı
Tiyatro ve özgün müzik sanatçısı Yusuf Eker, sahabe sevgisini yaptığı kısa film klibiyle anlattı.
Yaklaşık 10 yıldır tiyatro ve özgün müzik dallarında hizmet verdiğini belirten Eker, yaptığı açıklamada, sahabenin İslam dininin temellerinin atılmasında Peygamber efendimize hem destek hem de gönül verdiklerini söyledi.
Eker, özellikle son dönemlerde bazı dizilerin müzikleri ile hemhal olduklarını belirterek şunları söyledi:
'Sahabe bizim için çok önemli bir değer. Peygamber efendimiz gökteki yıldızlara benzetiyor sahabeyi. Böylesi bir dönemde pers filmlerinin özellikle Türkiye ve dünya çapında sahabe efendilerimizi ve Rasulullah efendimizi figüre etmeye çalışarak yapmış oldukları, kendilerince hizmet ama bize göre hakaret olan bir oluşuma biz kısa film tadında sahabe efendilerimizin sevgisini anlatan bir kliple cevap verme gereği duyduk. Bizim bu yaptığımız eserin içerisinde özellikle Anadolu'da varlıkları bilinmeyen sahabe efendilerimizden oluşan kısa film tadında bir film mevcut. Özellikle bu işi sahabe efendilerimize bu tür hizmet ettiklerini zanneden ısmarlama projelere karşı bunu kendimize bir görev addettik. Madem onlar öyle yapıyorlar, biz de karınca kararınca kendimiz ve bütçemizin elverdiğince sahabe efendimizin sevgisini ön plana çıkartan kısa film tadında bir klip çekme kararı aldık.'
-'Sahabelerimizin hayatlarını rehber edindik.'
Eker, yaptığı klipte ana temanın Peygamber efendimize ve onun sahabesine gösterilmesi gereken sevgi ve muhabbetin aynı zamanda dini bir görev olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdü.
'Zaten eserin içerisinde verilen esas tema 'İş İşten Geçmeden Gel' Buradaki esas tema; gerek tasavvufun içerisinde gerekse Rasulullah efendimize olan bağlılığımızın içerisinde sahabe efendilerimizi ayrı bir yere koyduğumuzu eğer gerçekte bir hakikat varsa bu hakikatleri sahabenin hayatlarını belli bir ölçüde belli noktalarda rehber olarak edinmeyi gerektiğini vurgulamaya çalışıyoruz. Ben özellikle bu eser için Çorum Hıdırlık Camii mevkisini seçme gereği duydum. Çünkü birçoğumuz Çorum'u sanayisi, kültürü ve leblebisiyle tanıyoruz. Fakat Çorum'da üç değerli sahabe efendimiz var. Ve oraya alelade gelmemişler. Oraya gelme sebepleri irşat ve cihat maksatlı. Özellikle orayı seçmeden evvel, ruhu şad olsun, Abdullah Çetin Faruki El Müceddidi hazretlerinin doğruluğunu teyit ettiğim çok güzel bir sözü var. 'Evladım Çorum içerisinde yatan mübarek sahabe efendilerimizin varlığıyla kıymettar bir yerdir. Çoruma illaki gezmeye değil ,evvela bu sahabe efendilerimizi ziyaret maksatlı gidiniz.' Bu söz beni çok etkiledi ve dedim ki, kendi yakınımızdaki değerlerin farkına varmazsak, birileri kendi proje işlerini Rasulullah efendimize ve sahabe efendilerimize hakarette kullanabilirler. Ama biz kendi ulularımızın, kendi büyüklerimizin vermiş oldukları rehber niteliğindeki düşünceleri hayatımıza sünneti seniyye ile aktarırsak ortaya böyle güzel eserler çıkıyor. Bu klipi yapmadaki asıl maksadımız bu tür Rasulullah efendimizi ve sahabeyi karalama kampanyalarına , figüre etme çabalarına, Allah muhafaza afişe etme çabalarına karşı karınca misali kendi varlığımızca, kendi bütçemizle bu oyunlara karşı duruşumuzu sergilemektir.' dedi.