Sandıklı'da 'Kendi oyuncağımızı kendimiz yapalım' etkinliği

- Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Hırka köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, etkinlik kapsamında bezden bebek ve ahşap arabalar yaptı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Hırka köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Kendi oyuncağımızı kendimiz yapalım' etkinliği kapsamında bezden bebek ve ahşap arabalar yaptı.

Okul Müdürü Nuray Türkölmez, yaptığı açıklamada, amaçlarının eskiden dedeler ve ninelerin çocukluğunda oynadığı oyuncakları öğrencilere tanıtmak olduğunu vurguladı.

Eksiden oyuncak denilince kiminin aklına araba, kiminin aklına saçları güneş gibi parlayan bir bebek, kiminin de tahtadan bir at veya evcilik oynanan küçük bir tencere ve fincanların geldiğini belirten Türkölmez, günümüzde ise akıllı telefon, tablet ve bilgisayarın bağımlılık yaptığını söyledi.

Bu bağımlılığın önüne geçmek için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini dile getiren Türkölmez, 'Çocukların gelişiminde büyük katkısı olan, el emeğiyle oyuncaklar yaparak, öğrencilerimize aileleriyle vakit geçirme fırsatı sunduk. Hem kendi yaptıkları oyuncaklarla oynamanın tadına varmış oldular hem de eski günlerdeki oyuncakları görmüş oldular. Etkinliğin amacı; çocuklara oyuncakların akıllı telefon, tablet ve bilgisayardan oluşmadığını göstermekti.' diye konuştu.

Bakmadan Geçme