Şehit Uzman Çavuş Cebrail Acar son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Cebrail Acar, Konya'nın Ereğli ilçesinde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan temasta şehit olan Uzman Çavuş Cebrail Acar (33) Konya'nın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Uzman Çavuş Cebrail Acar, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan temasta şehit oldu. Şehidin Konya'daki ailesine acı haber dün akşam ulaştı. Ereğli ilçesi Camii Mahallesi 93294. Sokak'ta yaşayan baba Cevat (69) ve anne Yüksel Acar'a (72) şehadet haberini, kaymakam vekili Halkapınar Kaymakamı Enes Talha Ulusoy ve askeri yetkililer verdi. İki çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini duyan vatandaşlar da eve taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Uzman Çavuş Cebrail Acar (33) için Şırnak'ta tören düzenlendi. 23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu. Duanın ardından şehidin naaşı ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü. Şehit Acar'ın cenazesi hava yoluyla Konya'ya uğurlandı.

Hava yoluyla Konya'ya getirilen şehidin naaşı daha sonra Ereğli'deki baba ocağına getirilerek helallik alındı. Burada şehidin ailesi ve yakınları gözyaşı döktü. Helallik alındıktan sonra Şehit Uzman Çavuş Cebrail Acar, öğlen namazını müteakip Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, Konya Valisi Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

memur5.com

Bakmadan Geçme