Selvi'den bomba Suriye iddiası!

Suriye'de yakında çok büyük bir savaş patlayacak. Türkiye ve ABD IŞİD'e karşı büyük operasyon için anlaştı.

Türkiye bu kere harpte enerjik yerine gösteriş alacak. İddianın deposu Abdülkadir Selvi oldu.

'Büyük dizi eylem geliyor' sanarak yunak gelişimleri duyuran Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Türkiye'nin Amerika ile beraberce IŞİD cenginde arazi alacağını aktardı.

SAVAŞIN MERKEZİ RAKKAVE CERABLUS

Rakka ve Cerablus kentlerinde IŞİD savaşının yapılacağını tamlayan yazar, Türkiye'nin bu harbe karadan değil açıktan katılacağını söyledi.

İşte Abdülkadir Selvi'nin DOĞRU IŞİD savaşıyla ilişik aktardıkları;

TÜRKİYE'DEN OPERASYONA HAVA DESTEĞİ

'Önümüzdeki günlerde Cerablus'ta IŞİD'e müteveccih iri müşterek dizi eylem bekleniyor. Hem de Cerablus'taki IŞİD varlığını süpürecek denli açık kabiliyetli müşterek operasyondan yalan ediliyor.

ÖSO VE TÜRKMENLER KARA GÜCÜ OLACAK

Türkiye, IŞİD'e müteveccih operasyonlara katıldı. Ama bu kere değişik olacak. Türkiye ile ABD, IŞİD'e hakkında eş dizi eylem yürütecek. Kara donanması yerine arazi almayacağız. Biz ve ABD, açıktan IŞİD hedeflerini vuracak. Karadan ise Hür Suriye Ordusu ile beraberce Arap ve Türkmen birlikler girecek. Ama karaca operasyonunda cihadist örgütler arazi almayacak.

İKİ HEDEF VAR

Hedef, IŞİD'in bu bölgeden atılması olacak. İkinci müşterek erek ise IŞİD'den boşalan ve Türkiye açısından önemli önemi taşıyan bulunan alana müşterek oldubittiye getirip PYD'nin girmesinin önlenmesi olacak.

CERABLUS NEDEN ÖNEMLİ?

Cerablus, Türkiye'nin Suriye'nin iç bölgeleriyle, Türkmenlerle, Araplarla irtibatını sağlamış olduğu önemli müşterek mevki. Cerablus'un IŞİD'den temizlenip PYD'nin eline geçmesi de yasaklanmak suretiyle, müşterek manada çalışarak tampon semt işlevini görecek.

Ayrıca ABD, IŞİD'e hakkında PYD haricinde operasyonel gücü bulunan lakin cihadist sıfır Arap, Türkmen ve Kürt birliklerle çalışmış olacak.

Büyük müşterek dizi eylem geliyor. Ama doğrudan uyarayım, bu dizi eylem Cerablus'ta ve IŞİD'e hakkında olacak.'

Türkiye G20'de bu mesajı verecek

Akşam Gazetesi'nde bugün yeralan müşterek habere gereğince ise; Suriye krizinde topu topu muhit akıbet kartlarını masaya açarken eli en çıpa iklim biçimine mevrut Türkiye, 'Bundan sonraları yaşanacakları tribünden izlemeyiz, icabında öz göbeğimizi kendimiz keseriz' restini çekecek.

TRİBÜNDE KALMAYIZ

Hükümet, topu topu bu faktörleri menfez önüne alarak G20 zirvesi'nde müttefiklerine ve gayrı güçlere kemiksiz ileti verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu icap düet görüşmelerde gerekse toplantılarda muhataplarına, 'Eğer en yeniden bu yana Türkiye'nin önerileri bildirme görseydi Suriye'deki buhran ve adamlık dramı bu noktaya gelmeyecek, DAEŞ ve PKK gibi yıldırı örgütleri bu denli güçlenemeyecekti. Haklılığımız ortaya çıktı. Bu saatten sonraları yaşanacakları tribünden izlemeyeceğiz, gerektiği yerde ve sürede karışma edeceğiz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz' mesajını verecek.

Kaynak: HABER7.COM

Bakmadan Geçme