SGK'den Genel Sağlık Sigortası paylaşımı

SGK, gelir testi ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında ücretsiz sağlık hizmeti almanın mümkün olduğunu duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşların Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesi için gelir testi başvurusu yapmaları gerektiğini açıkladı. SGK'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, gelir testi sonucuna göre sağlık hizmetlerinin ücretsiz ya da düşük maliyetle sağlanabileceği bilgisi verildi.

Gelir testi başvurusu yapan vatandaşların, aile içi kişi başı gelirinin brüt asgari ücretin üçte birinin altında olması durumunda sağlık hizmetlerinden tamamen ücretsiz faydalanabileceği belirtildi. Aile içi kişi başı gelir brüt asgari ücretin üçte biri ve üzerinde ise aylık 600 lira 8 kuruş GSS primi ödeyerek sağlık hizmeti alabilecekleri duyuruldu.

Ayrıca, ortaöğretim (lise) mezuniyetinden itibaren 20 yaşına kadar ve yükseköğretim (üniversite) mezuniyetinden itibaren 25 yaşına kadar olan bireylerin, mezuniyet tarihlerinden itibaren 2 yıl süresince sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekleri ifade edildi.

Bu açıklama, özellikle düşük gelirli vatandaşlar için sağlık hizmetlerine erişim konusunda önemli bir fırsat sunuyor. Gelir testi başvurusu yapmak isteyenler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunarak gerekli işlemleri gerçekleştirebilirler.

Bakmadan Geçme