SGK Disiplin Amirleri Yönetmeliği yayımlandı

19 Ekim 2024 Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik ile Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki disiplin amirleri belirlendi

19 Ekim 2024 tarihli ve 32697 sayılı Resmî Gazete'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Disiplin Amirleri Yönetmeliği yayımlandı

Yönetmelik ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görevli devlet memurlarının disiplin amirleri belirlendi. Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre görev yapan memurlar için geçerli olup, disiplin amirlerinin belirlenmesi amacıyla hazırlandı. Yeni düzenlemeye göre, disiplinle ilgili usul ve esaslar, Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde uygulanacak.

Ayrıca 17 Haziran 2017 tarihli ve 30099 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan önceki Sosyal Güvenlik Kurumu Disiplin Amirleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. Yönetmelik, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile devredilen kadrolar için geçiş hükümleri içeriyor ve bu kadrolardaki personelin disiplin amirleri fiilen görev yaptıkları birimlerin disiplin amiri olarak belirlendi.

Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girdi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı, yönetmeliğin uygulanmasını yürütecek.

memur5.com

Bakmadan Geçme