Sözlü: 'dün Yapılamayanları Bugün Bir Araya Gelip Gerçekleştiriyoruz'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ATAK A.Ş. lansman toplantısında, kentte oluşturulan ve sağlamlaştırılması gereken birlik beraberlik ruhunun, Adana'yı güzel bir geleceğe taşıyacağını söyledi.HiltonSA'da düzenlenen Adana Tanı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ATAK A.Ş. tanıtım toplantısında, şehirde açılan ve sağlamlaştırılması müstelzim bütünlük el birliği ruhunun, Adana'yı elleme birlikte geleceğe taşıyacağını söyledi.
HiltonSA'da planlı Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. tanıtım toplantısında gır düzlük Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çoğalan toprakların Adana'nın Türk ekonomisine, Türk sanayisine, Türk sanatına, Türkiye Cumhuriyeti'ne bedel katmış birlikte kent bulunduğunu tabir etti. Sözlü, 'Dünya toy birlikte gelişim, toy birlikte evrilme içinde. Türkiye bunun zarfında toy birlikte vaziyet alıyor. Adanamızın da toy birlikte vaziyet alması lazım. Adanamızın Türkiye'de adalet etmiş olduğu yere gelmesi, ülkenin en iri sevimsiz gücü ve ya lokomotifi olması gerekiyor. Ülkeler birbirleriyle yarışma ederken, yurt içerisindeki şehirlerin de rekabeti, yarışı var. Yanı başımızdaki illeri devrolmak isteriz ancak bunu onlardan şimdi elleme işler yaparak başarma arzusundayız.
2023 düşüncesince yurt olarak, kavim şekilde 500 bilyon dolarlık ihracatı hedefliyorsak bunu yaşama giyinmek zorundayız. Zaten 2023 hedefine ulaşılabilmesi için, bizim rakiplik zarfında olduğumuz yandaki kentler de dahil, şu andaki ihracatlarını, güçlerini katlamaları gerek. Adana, Kayseri, Gaziantep kabil Türkiye'de minimum 25-30 çelimli valilik oluşması geçişsiz ki memleketimiz hedeflerine ulaşsın, uluslar arenasında adalet etmiş olduğu noktayı alsın' dedi.
'BU EKİP NE DEDİYSE DESTEK VERDİK'
ATAK'ın oluşumuyla ait bilim verici Başkan Sözlü, 'İşte bu yarışma zarfında Adana'da verimliliği artırmak, Adana'nın tasrif gücüne müspet yardım koymak, kentin cazibesini bırakmak düşüncesince kentin manzume odalarının altın temsilcileri, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Adana Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri, Adana'da büyüdüğü topraklara fariza ika noktasında iri himmet gider fail altın kardeşimiz Ali Haydar Bozkurt birlikte araya gelip, Adana Tanıtım ve Kalkınma Ajansı (ATAK) ile, birlikte de umumi direktörlük oluşturarak, baştan birlikte Adana aroması, rengi meydana iletmek düşüncesince birlikte araya geldiler. Göreve geldiğimizden buyana bu kol Adana düşüncesince ne demişse duraksamadan herhangi birlikte daim yanlarında olmuşuzdur. Adana düşüncesince ne istenilmişse herhangi birlikte daim alegori getirmişizdir. Kim ne derse desin Adana'da elleme şeyler oluyor. Adana düşüncesince kalplerin değişik noktalarda çarpması yerine, ayrımsız erek düşüncesince kalpler birlikte noktada çarpıyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye İnovasyon Haftası toplantısının 9'uncusu Adana yapıldı. Bunların 4'ü İstanbul'da, 4'ü Anadolu'da yapılmış oldu ve ihtimal de İstanbul'daki de engelleme peyda eylemek az daha en başarılısı Adana'da meydana gelen akıbet toplantıydı. Bir arada olma ümidi ve heyecanıyla böylesine kalburüstü birlikte derinti yaşama geçti. Biz de birlikte kenarında olduk ve alın teri dökenlere aşırı teşekkürname ediyorum. Günlerce uğraşarak bu muvaffakiyet yakalandı' sanarak konuştu.
BÜYÜK HİZMETLERİN ARİFESİNDEYİZ
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kentin vizyonunu genişletecek birtakımı projeleriyle ait de bilim verici Başkan Hüseyin Sözlü, şu şekilde bitmeme etti:
'Adana; dün birlikte araya gelip gerçekleştiremediği herhangi birlikte şeyi gerçekleştirecek. Biz de Adana düşüncesince ehemmiyetli işler başaracağız. Baraj Seti'nin üstündeki gidiş geliş yükünü takanak iri birlikte köprünün temel noktasını aşırı çelimsiz müddet zarfında atacağız.
Adnan Menderes Bulvarı'nda birlikte kodifikasyon yapacağız. Projelerimiz akıbet safhada. Adana'nın dinamiklerine buradan şurası bildirmek isterim ki; Adnan Menderes'teki düzenlemelerimizle, engin bakılınca kente müteveccih hissedildiği söylenen dışarlık algısını dağıtmak istiyoruz. Projemiz anık ve yaşama nakil noktasında yetersizliğimiz yok. Sadece ait amme kurumlarının yazışmalarımıza müspet karşılık vermelerini, işin başlaması düşüncesince kabil vermelerini istiyorum. Adana kamuoyuna Adnan Menderes düşüncesince anık olduğumuzu belirtmek istiyorum. DSİ Genel Müdürlüğü'nün birlikte yazısını bekliyoruz. İnşallah bu geldiğinde, Adnan Menderes Bulvarı'nı Adana'ya yakışır, kentin çağcıl yüzü, ayrıca Adana'nın en ehemmiyetli gezim ögelerinden bir tanesi durumuna iletmek istiyoruz.
Adanamızı yavaş yavaş ileriye taşıyıp, güzelleştireceğiz. 21. Yüzyılın çağcıl kentçilik anlayışını ortaya koyacağız Adana'da.
Adana'da toy bayındırlık alanları açarak değil, eskiyen alanları yenileyerek, bunu yaparken de çağcıl kentçilik namına kaçırdığımız fırsatları telafi ederek cereyan eylemek istiyoruz. Adana düşüncesince vizyon, doğacak istihzar noktasında tabii hepinizin önerilerini, desteklerini alarak, herhangi birlikte daim birlikte, ortaklaşa iş yaparak, birbirimizi baltalamadan cereyan edeceğiz. Adana'da 15 kaza şehremaneti başkanıyla çalışıyoruz. Farklı politik partiden arkadaşlarla da çalışıyoruz. Kimsenin hiç kimseye çelme taktığı yok. Çünkü birine çelme takarsanız Adana'ya çelme takarsınız. Birinin başarısızlığıyla gelecekte birlikte politik muvaffakiyet istek ederseniz, Adana'nın başarısızlığından elde edilecek birlikte zatî başarının kente ve hiç kimseye yararı olmaz. Onun düşüncesince birbirimizi sevmeliyiz, desteklemeliyiz. Seçim vakitleri tabii politik ahlakımız gereği partilerimizin yanı sıra dururuz. Halk iradesini ortaya koyduktan sonradan da ahenk noktasında ortaklaşa iş yaparak Adanamız düşüncesince muktezi hizmetleri üreteceğiz. ATAK A.Ş. Adana'ya faydalı olsun diyorum. Emek verenleri, dayanaklık eylemek olanları canı candan kutlama kartı ediyorum. Adana'nın gerçek dalının temsilcileri burada ve ego seçme şehremaneti reisi şekilde onların söylediklerine bedel veriyorum.'

Kaynak: IHA-YEREL

Bakmadan Geçme